Mandarinos krémdesszert

Borítókép: Mandarinos krémdesszert
Gyerekeknek bor helyett joghurttal készítsd.

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 adaghoz):
•2 mandarin
•40 deka piskóta
•1 deci édes fehérbor
•fél liter tej
•1 csomag hidegen kikeverhető vanília-krémpor
•tejszínhab és mandulaforgács

1. Hámozz meg 2 mandarint és szedd gerezdjeire. Éles késsel nyisszantsd ki a magokat (ha vannak), és húzd le a fehér hártyát is (ha zavar).

2. Kábé 40 deka kész piskótatésztát vágj fel 2 centis kockákra, oszd el 4 nagy pohárban, mindegyiket locsold meg 1-2 evőkanál édes fehérborral.

3. Készíts fél liter tejből vaníliakrémet és öntsd rá a piskótára. Tedd a tetejére amandaringerezdeket, kanalazz rájuk keményre vert tejszínhabot és hintsd meg az egészet mandulaforgáccsal.

Recept Simándi Júlia. Fotó: Cath Muscat / ACP syndication