Tádám: Magyarország 2019-es Cukormentes Tortája

Magyarország tortája,torta,2019 Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Idén a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem alapítvány immár 8. alkalommal szavazta meg (Magyarország Tortája mellett) Magyarország Cukormentes Tortáját, és jelentjük: megvan a győztes!

2019-ben kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó, hazánkra jellemző ízvilágú tortákkal lehetett pályázni a Magyarország Cukormentes Tortája címre, így nem csoda, hogy a beérkezett pályaművek mindegyike tartalmazott valamilyen hazai gyümölcsöt (is).

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.

A szegedi A Cappella Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A „Kicsi Gesztenye” győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt.

Magyarország Tortája a „Boldogasszony csipkéje” lett, melyet a Tóth Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja majd meg.

torta,magyarország cukormentes tortája,egy csepp figyelem alapítvány
Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Kicsi Gesztenye: Sem hozzáadott cukrot, sem pedig gabonalisztet nem tartalmaz Magyarország Cukormentes Tortája, melynek ízvilágát a gesztenye karakteres aromája és a kissé savanykás áfonya határozza meg, némi ropogós mogyoróval kiegészítve.

Nézegess elbaltázott tortákat is: