Színre színt – avagy így használd 2018 trendszíneit az otthonodban!

Borítókép: Színre színt – avagy így használd 2018 trendszíneit az otthonodban! Forrás: Getty Images
Ha felfrissítenéd az otthonod berendezését, vagy csak képbe kerülnél az idei trendekkel kapcsolatban, legújabb sorozatunkból megtudhatod, milyen színek, anyagok, formák és stílusok azok, amelyek idén hódítanak. A cikkből kiderül, hogy az év színe mellett milyen árnyalatok dominálnak az enteriőrökben, és arra is adok ötleteket, hogyan használd ezeket egy térben, ha friss, izgalmas és divatos otthonra vágysz!

Idén a lila szín egyaránt hódít a lakberendezésben, a divatban és a sminktrendekben. Lee Eisenman – a Pantone Institute Color igazgatója – szerint a lila pont annyira bonyolult és összetett, mint a világ, amelyben élünk. És milyen igaza van! A lila különböző árnyalataival eleganciát, merészséget, kifinomultságot, eredetiséget kölcsönözhetsz az otthonodnak. De ne feledd, csak azért ne válaszd ezt a színt, mert trendi, ha nem tudsz vele igazán azonosulni, inkább válassz egy olyan színt, ami közel áll hozzád és nem unod meg egyhamar!

Habár lakberendezőként én is sokszor inspirálódom a trendekből,

soha nem ajánlom egy az egyben ezeket a tiszavirágéletű irányzatokat a megrendelőimnek!

Ha mégis, akkor csak olyan kisebb felületeken megjelenítve javaslom ezeket, amelyeken a színek könnyen cserélhetők – ha már leáldozott a csillaguk. Vagy pedig biztosak benne, hogy sokáig együtt tudnak majd velük élni. Szerencsére az idei trendek olyanok, hogy szinte kivétel nélkül mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Idén – többek között – a játékos, vidám színek, a visszafogott, diszkrét kombinációk, az ötletes komplementerpárosítások és az intenzív, eklektikus mixek is megtalálhatóak. De nézzük meg, mik is ezek pontosan!

Neked melyik irányzat hódította meg a szívedet?

A cikk eredetileg az InStyle.hu-n jelent meg.