20 perces gombás tésztaétel na mivel? Zsályavajjal!

20 perces gombás tésztaétel na mivel? Zsályavajjal!
Forrás: Eaters Collective/Unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ez az ellenállhatatlan tagliatelle, zsályavajban megpárolt vadgombákkal, pirított mogyoróval és parmezánnal készül. Vagyis hús nélkül, de hidd el nem fog hiányozni senkinek!

Tagliatelle gombával és zsályavajjal

Hozzávalók

  • 1/2 csészényi mogyoró vagy dió
  • 450 g tagliatelle tészta
  • 100 g vaj
  • 12 friss zsályalevél
  • bors
  • 250 g vegyes gomba (szeletelve)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1/2 citrom leve
  • 1/4 -1/2 csészényi víz (a tészta főzőlevéből)
  • 1/4 -1/2 csészényi parmezán (reszelve)

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, öntsd egy tepsibe a mogyorót, majd 10-12 perc alatt süsd aranybarnára. Hűtsd le, majd törd durvára egy mozsárban, vagy aprítsd össze késsel.

  2. Főzd a tésztát al dantéra, szűrd le, és tegyél félre 1/2 csészényit a főzőléből.

  3. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Amikor már kicsit megbarnult, és diós illatot kezd árasztani, add hozzá a zsályaleveleket, és mindkét oldalukon süsd őket nagyjából 30 másodpercig, majd szedd őket papírtörlőre és sózd meg.

  4. Öntsd a serpenyőbe a gombákat, és pirítsd őket 4-5 percig, majd fűszerezd sóval, borssal, és add hozzá a fokhagymát.

  5. Vedd le alatta a hőt, keverd hozzá a tagliatellét 1/4-1/2 csészényi főzővízzel együtt, majd mehet rá a citromlé és a reszelt parmezán. Keverd jól össze, majd, ha szükségét érzed fűszerezd meg újra sóval és borssal.

  6. Főzd tovább addig, míg a szósz krémes állagot nem kap, és szépen be nem vonja a tésztát.

  7. Tálalásnál szórd meg a zsályalevelekkel, az apróra vágott pirított mogyoróval és egy kis parmezánnal.

Olvasd el ezt is!

Mire használd fel a tészta főzőlevét?

Nézd meg a galériánkat>6 kép
Mire használd fel a tészta főzőlevét?

lepetiteats.com

Tovább olvasok
Kép
Hogyan kezeld el a stresszt a csillagjegyed szerint?

Kimerült vagy? Lehet, hogy a csillagokba írva találod, hogyan engedd el a stresszt. Ha még sosem jutott eszedbe, hogy a különféle zennel és nyugalommal kapcsolatos szokásaidat a csillagjegyedhez igazítsd, itt az ideje – talán éppen itt lapul a titok, amit megfejtve egy kicsivel még hatékonyabbá teheted a stresszkezelésed.

Kép
A barátnőm sharentingben szenvedett, meglett a böjtje

Mindenki elolvad, ha cukin maszatos kisgyereket lát a kádban pancsolni, a homokozóban kacarászni, a mamája karjában fagyizni. De hol van a határ? Ki lehet-e tenni a gyereket a határtalan közérdeklődésnek? A barátnőm beleesett a sharenting csapdájába, meg is lett az ára.

Kép
Milyen gyógynövény vagy? Interjú a bükki füvesember lányával

Érdekes kvízt találtam a népszerű Györgytea honlapján. Kiderült, ha növény lennék, citromfű lennék. Imádom a citromfüvet! Szoktunk is szedni kirándulás közben egy csokorra valót. Erdei csavargással kezdődött a népi gyógyászat egyik legismertebb hazai képviselője, Gyuri bácsi, azaz a Bükki Füvesember gyógynövényes karrierje is. Lányával, Lopes Szabó Zsuzsannával beszélgettünk.

Kép
Napi horoszkóp október 26.: a Skorpiókat kellemes meglepetés éri, a Nyilasok ügyei pozitív irányt vesznek

A hét első napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Kép
Ettél már csicsókát? Itt az ideje kipróbálni!

Azon vagyunk, hogy minél színesebben táplálkozz- próbálj ki új ízeket, zöldségeket, szokatlanabb alapanyagokat. A csicsóka most igazi szezonális élelmiszer - ne feledkezz meg róla!

Kép
Hogyan ne tegyük tönkre a jövőt

Fenntarthatóság – a fogalom, amit mindenki hallott már, de gyermekeink, unokáink érdekében jó lenne meg is érteni.

Kép
Ezért nem szabadna éhgyomorra kávét innod soha!

El tudod képzelni, hogy a reggelt ne egy bögre kávéval indítsd? Hidd el, jó lenne…

Kép
Öt filmes franchise, aminek jól áll a csajos folytatás

Semmi kétség afelől, hogy a rebootok korát éljük. Szinte mindig van egy olyan film vagy sorozat, ami egy régi klasszikust elevenít fel, és helyez modern megvilágításba.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem