A 20 legjobb kutyafajta nyugdíjasoknak

A 20 legjobb kutyafajta nyugdíjasoknak
Forrás: Pxfuel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy kutya kiválasztása nem merülhet ki a jajdecuki-ban. Ez a mentalitás tehet a dugig telt menhelyekről. Az ideális választáshoz pontosan fel kell mérni a gazdi életmódját, szükségleteit és anyagi helyzetét.

Kevés dolog lehet annyira jó hatással egy nyugdíjasra, mint egy kutya. És ez nem túlzás. Az American Heart Assosiation, a Harvard Medical School és a James Cook University tanulmányai szerint egy háziállat tartása csökkentheti a vérnyomást, növelheti az aktivitást, illetve gátolhatja a szorongás és depresszió kialakulását. Ráadásul kutyasétáltatás közben az ember mindig új arcokkal és orrokkal találkozik, tehát a szociális élet fellendüléséhez is hozzájárulhat. Viszont mivel egy idősödő ember lehetőségei egyre korlátozottabbak lesznek, fokozottan kell ügyelni rá, hogy a megfelelő négylábú társ kerüljön melléjük.

De milyen kutya illik egy nyugdíjashoz vagy idősebb személyhez? Ez kizárólag az illető aktivitásán, a lakóhelyén, és az állattartással kapcsolatos céljain múlik. Általánosságban kijelenthető, hogy egy idősödő személy számára ideális kutya könnyen kötődik, engedelmes és kevés törődést igényel. Galériánkban olyan kutyafajtákat gyűjtöttünk össze, amik a leginkább megfelelnek ennek a három kritériumnak.

Nézd meg a galériánkat>20 kép
A 20 legjobb kutyafajta nyugdíjasoknak

PureWow

Tovább olvasok
Kép
Rejtett mintázatok – Barabási Albert-László hálózatkutató

Barabási Albert-László, a Bostonban kutató fizikus és hálózatkutató népszerű könyvekben megírta már a nagyközönség számára a kutatásai történetét – és az abból levonható tanulságokat. Most azonban újabb szintet lépünk: a Ludwig Múzeum Rejtett Mintázatok című kiállításán az adatokból kép, szobor, installáció és multimédia jön létre. Tudomány és művészet fonódik egybe a tágas terekben.

Kép
A 10 legfeleslegesebb konyhai eszköz, ami mégis sok háztartásban megtalálható

Na, neked megvan valamelyik ezek közül? Esetleg több is... A joy.hu összeállítása.

Kép
Napi horoszkóp október 24.: a Bikák versenyhelyzetben bizonyíthatnak, a Szüzek átadhatják magukat a pihenésnek

Ma sem érdemes kihagynod a horoszkópod, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem