A 20 legjobb kutyafajta nyugdíjasoknak

Borítókép: A 20 legjobb kutyafajta nyugdíjasoknak Forrás: Pxfuel
Egy kutya kiválasztása nem merülhet ki a jajdecuki-ban. Ez a mentalitás tehet a dugig telt menhelyekről. Az ideális választáshoz pontosan fel kell mérni a gazdi életmódját, szükségleteit és anyagi helyzetét.

Kevés dolog lehet annyira jó hatással egy nyugdíjasra, mint egy kutya. És ez nem túlzás. Az American Heart Assosiation, a Harvard Medical School és a James Cook University tanulmányai szerint egy háziállat tartása csökkentheti a vérnyomást, növelheti az aktivitást, illetve gátolhatja a szorongás és depresszió kialakulását. Ráadásul kutyasétáltatás közben az ember mindig új arcokkal és orrokkal találkozik, tehát a szociális élet fellendüléséhez is hozzájárulhat. Viszont mivel egy idősödő ember lehetőségei egyre korlátozottabbak lesznek, fokozottan kell ügyelni rá, hogy a megfelelő négylábú társ kerüljön melléjük.

De milyen kutya illik egy nyugdíjashoz vagy idősebb személyhez? Ez kizárólag az illető aktivitásán, a lakóhelyén, és az állattartással kapcsolatos céljain múlik. Általánosságban kijelenthető, hogy egy idősödő személy számára ideális kutya könnyen kötődik, engedelmes és kevés törődést igényel. Galériánkban olyan kutyafajtákat gyűjtöttünk össze, amik a leginkább megfelelnek ennek a három kritériumnak.