Dr. Pakucs Eszter tippje

Borítókép: Dr. Pakucs Eszter tippje
Ezt a kenyérszószt kínálja a töltött pulyka mellé Dr. Pakucs Eszter, akit az Éva Advent Találékony anyuka rovatában mutatunk be.

(Az eredeti recept Delia Smith Karácsony című szakácskönyvében olvasható.)

Hozzávalók:
15 deka kenyérből házilag készített zsemlemorzsa
1 nagy hagyma
15 egész szegfűszeg
egy kevés frissen reszelt szerecsendió
1 babérlevél
8 egész fekete bors
5,5 deci tej
2,5 deka vaj
2 evőkanál tejszín

frissen őrölt fekete bors


1. Vágd félbe a hagymát, szúrd bele a szegfűszegeket, majd a frissen reszelt szerecsendióval, a babérlevéllel és a borssal együtt tedd egy serpenyőbe. Add hozzá a tejet. Sózd meg egy kicsit és forrald fel. 2. A kenyeret morzsáld el, szórd a fűszeres tejbe, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve forrald 10–15 percig. Ekkor add hozzá a vajat. 3. Vedd le a tűzről, fedd le az edényt, és hagyd meleg helyen két óra hosszat, vagy akár többet is. 4. Tálalás előtt szűrd le és dúsítsd tejszínnel.