Laktató vacsora 35 perc alatt: pikáns csirkeszeletek krumplipürével

Borítókép: Laktató vacsora 35 perc alatt: pikáns csirkeszeletek krumplipürével
Zöldborstól, esetleg kapribogyótól lesz igazán pikáns ez a recept.

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 személyre):
•4x20 deka csirkemellfilé
• 4deka liszt
• 5 deka vaj
• 1 deci extra szűz olívaolaj
• fél deci frissen facsart citromlé
• másfél deci tömény tyúkhúsleves (kockából)
• 5 deka zöldbors (esetleg kapribogyó)
• 1 csokor petrezselyem

1.Acsirkemelleket lapjában vágd el 8 szeletre. A lisztbe keverj sót és frissen őrölt fekete borsot, aztán forgasd meg benne a húsokat.

2. Egy kávéskanál vajat és 2evőkanál olívaolajat melegíts fel teflonserpenyőben annyira, hogy sisteregni kezdjen. Süsd meg benne acsirkeszeleteket párosával. Egy-egy oldalának 3 perc elég. Előmelegített tányérra szedd ki őket.

3. Az olaj alatt emeld ahőmérsékletet, öntsd bele a citromlevet és a levest, dobd bele a kapribogyókat és forrald pár percig. Tedd bele a csirkedarabokat a lébe, vedd kis lángra és rotyogtasd 3percet.

4. Szedd tálra a szeleteket, a lébe tégy még egy kis vajat és a felaprított petrezselymet, ismét forrald fel, végül öntsd rá a csirkére. Krumplipürével kínáld, tálaláskor még locsold meg azt is olívaolajjal.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: James Moffatt / ACPsyndication.com