Gondolatkísérlet: ha a 2. világháború alatt már lett volna közösségi média...

ii. világháború,közösségi média Forrás: 1939live.com / Wikimedia Commons
80 éve kezdődött a II. világháború, és ebből az alkalomból készült egy website, amely eljátszik azzal a gondolattal, hogy mit posztolt volna Churchill, Hitler vagy Frida Kahlo.

A posztok az évek napjai, illetve a szerzők szerint is rákereshetők az 1939live.com oldalon; ezekben egy háború alatti „Facebook” felhasználói, Winston Churchill brit miniszterelnök (aki a háború kitörése idején még nem volt az), Adolf Hitler, George Orwell brit író, Frida Kahlo, Charlie Chaplin vagy Marlene Dietrich tudósít arról, hogyan látja az aktuális történéseket.

történelem

Természetesen ezek a szereplők esetenként ismerősei is egymásnak, így aztán kedvükre lájkolják, megosztják vagy kommentelik a történeteket. A posztokat korabeli feljegyzések, naplók, levelek felhasználásával készítették, és mindig élőben, az adott nap 80. évfordulóján kerülnek fel az oldalra.

A website-ot a Viasat History tévécsatorna hozta létre angolul és lengyelül.

A II. világháború 1939. szeptember 1-jén tört ki, amikor Németország hadüzenet nélkül megtámadta Lengyelországot. A 80 éves évforduló alkalmából a Viasat olyan weboldalt hozott létre, ami 21. századi közösségi médiafelület lenne. A posztok mellett számtalan hasznos infó és videó is található. A tévécsatornán emellett tematikus sorozat is indul szeptember 1-jén, A II. világháború legjelentősebb eseményei címmel.

történelem

Nézd meg ezt a galériát is: