Tonhalas palacsinta, juj, de finom!

Borítókép: Tonhalas palacsinta, juj, de finom!
Ha meguntátok a klasszikus tonhalkrémes szendvicset – készíts inkább tonhalas palacsintát. Egyszerű és finom.

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók (4 személyre):
8 deka liszt
•2 tojás
•3 deci tej
•2 deka vaj

A tonhalas töltelékhez:
•1 cső csemegekukorica
•5 deka vaj
•1vastag szál sárgarépa
•2 fej hagyma
•2-3 evőkanál liszt
•3 és fél deci tej
•2 evőkanál dijoni mustár
•12–15 deka reszelt sajt
•kábé 40deka konzerv tonhal saját levében

A salátához:
•1 fej tölgylevélsaláta
•1 kis kígyóuborka
•1-2 fej csemegehagyma
•1 evőkanál citromlé
•másfél evőkanál olívaolaj
•só
•színes bors
•csipetnyi cukor

1. A lisztet, a tojásokat és a tejet mixer segítségével keverd simára, egy pici sót is tegyél bele. Forrósíts fel egy serpenyőt egy kis vajjal, egyenként süsd meg benne a palacsintákat. Egy-egy oldalának kábé fél perc kell.

2. Éles késsel óvatosan vagdosd le a kukoricaszemeket a csőről. Egy lábosban olvaszd meg a vajat, tedd bele a kukoricát, az apróra vagdalt sárgarépát és hagymát. Finoman sózd meg. Folyamatosan kevergetve addig párold, amíg a répa is megpuhul.

3.Hintsd meg liszttel, forgasd össze azöldségekkel, majd apránként ereszd fel tejjel és kis lángon főzd, hogy sűrű masszává álljon össze. Adj hozzá még tejet, és ismételd meg aműveletet. Keverd bele a mustárt és a reszelt sajtot, kavargasd, amíg asajt elolvad.

4. Végül forgasd bele a lecsöpögtetett tonhalat. Sózd és borsozd. Letakarva tartsd melegen.

5.A salátához az alaposan megmosott, összetépkedett salátaleveleket, a hosszában félbevágott és felszeletelt uborkát, valamint a vékonyka szeletekre vágott csemegehagymát forgasd össze acitromlével és az olajjal, fűszerezd sóval, borssal.

6. A palacsinták egyik felét kend meg a mártásos tonhallal és hajtsd kétszer félbe. A salátával tálald.

Szöveg:Simándi Júlia, fotó:Rob Palmer /Acpsyndication.com.