Itt egy 1920-as cikk arról, hogy mi lesz 100 év múlva, azaz 2020-ban – csekkold le

1920,2020,jóslat
Forrás: weirduniverse.net

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

G

Gondolkoztatok már arról, hogy mennyit és milyen gyorsan fejlődik a világ száz év alatt? Egy napilap megpróbálta felvázolni a jövőt a megelőző évszázad tapasztalatai alapján.

1920. szeptember 29-én az amerikai Dayton Daily News nevű napilaban megjelent egy arról, hogy milyen világ lesz itt száz év múlva, azaz 2020-ban. Leginkább az energiaforrásokkal foglalkozik ez a jegyzet; érdekes a jóslatokat olvasni annak ismeretében, hogy még mindig használunk földgázt és kőolajat, a repülőgépek nem villamos energiával működnek és általában az energiaforrások nem is változtak olyan mértékben, ahogy itt írva van:

„Mostantól számítva száz év alatt fontos változások fognak bekövetkezni ebben a városban és ebben az országban. Ha az ember megáll egy pillanatra és végiggondolja, mit hozhat egy egész évszázad, kialakulhat egy vízió a következő száz év néhány történéséről. Az Amerikában élő 113 millió emberből nem sokan lesznek életben 2020-ra. Még a bölcsőben fekvő csecsemők és azok a gyerekek is, akik következő 5 évben jönnek világra, nagyon kis valószínűséggel élik túl a következő évszázadot.

A mostani épületek közül kevés fog állni. A faházak 2020-ra eltűnnek a Föld színéről. A villamosokat, vonatokat és az utazás más ma ismert eszközeit minden bizonnyal elsöpri a történelem száz év alatt.

A szolgáltatók közül jó eséllyel csak az elektromosság marad meg. Számos tudós ember úgy véli, hogy a szén és a gáz kikopik a közhasználatból 2020-ra. Mások szerint a levegő és a víz fogja a hőt és az energiát adni.

Nehéz kétségbe vonni, hogy új, nélkülözhetetlen típusú repülő szerkezetek, amilyeneket ma még nem ismerünk, mindennapos használatban lesznek egy évszázad múlva. A repülőgépeket minden bizonnyal elektromos energiával működtetik majd, amelyet a fedélzeten elhelyezett akkumulátorok szolgáltatnak.

A benzint valószínűleg már senki nem használja majd 2020-ra. Az üzemanyagkérdésre egészen más megoldások születnek. A levegőből nyert energia a legkülönbözőbb dolgok működését fogja ellátni. A nap kétségtelenül a legfontosabb energiaforrás lesz, ami az emberi otthonok fűtését illeti. A Föld felszínén található vizekből is fejlesztenek valamit, ami az emberiség javát fogja szolgálni.

Az automobilt valami egészen más váltja fel. A lovak és tehenek ismeretlenek lesznek száz év múlva.

Az emberi faj kutatói arról számoltak be nekünk, hogy az ősember, ahogy az ősállat is, masszív termetű volt. A földből kiásott csontok is igazolták ezt. Elképzelhető, hogy egy évszázad elteltével az emberi lények sokkal kisebbek vagy sokkal nagyobbak lesznek, mint a maiak. Minden megváltozik egy évszázad leforgása alatt.

Az elmúlt század határtalan mennyiségű nagyszabású találmányt hozott: varrógépet, elektromos vasalót, villannyal működő mosógépet, repülőgépeket, automobilt, rádiumot, elektromosságot. A következő 100 évben ezek a fejlesztések folytatódnak és még nagyobb magasságokba törnek.

Nem túl rózsás a felismerés, hogy a legtöbben már nem leszünk itt, nem láthatjuk 2020 eljövetelét. De biztosak lehetünk afelől, hogy az idő változásokat és fejlődést hoz. A világunk fejlődésen alapul és a haladás fémjelzett minden egyes újabb évet a kezdetektől fogva.”

1920,2020,jóslat
forrás: weirduniverse.net

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most!

Nézd meg a galériánkat>10 kép
Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most

vintage.es

Tovább olvasok
Kép
Elkapott az ellenőr, de ahelyett, hogy megbüntetett volna, pénzt adott jegyre

Nehéz lenne megmondani, mi történt pontosan, hogyan sodródtam át egyik pillanatról a másikra a normalitás szférájából egy különös lelkiállapot generálta varázslatos eseménysorozatba. Mindenesetre ezzel a történettel szeretném cáfolni Csányi Sándor alaptételét, aki a Kontroll című film ellenőrjeként jelenti ki Balla Eszternek: „Minket mindenki utál.” Zsuzsi története.

Kép
Kíváncsi vagy, hogyan néznének ki élőben a világ leghíresebb festményeinek alakjai?

Denis Shiryaev digitális művész gondolt egyet, és hatalmas csavart adott a világ legikonikusabbá vált alkotásainak.

Kép
5 kérdés, amivel felmérheted a gyereked érzelmi intelligenciáját

Valószínűleg minden szülő arra vágyik, hogy gyerekéből egy olyan kiegyensúlyozott, sikeres ember váljon, aki amellett, hogy jól tud boldogulni az életben, másokkal is képes egészséges kapcsolatokat kialakítani. És bár erre sajnos nincsen garancia, léteznek olyan, tudományos módszerek, amelyek segíthetnek elérni ezt a célt. Ilyen például a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlesztése. De honnan tudhatja egy szülő, hogy milyen szinten is áll a gyereke érzelmi intelligenciája? És hogyan lehet azt fejleszteni? Segítünk.

Kép
Ez az a 6 hiba, amit kezdőként elkövethetsz a hosszú futások során

A hosszú távokban gondolkodó futók egyik legfontosabb edzése a hosszú futás. Megtanítja a testnek, hogyan kell hosszú időn keresztül mozgásban lenni, hogyan tud gazdaságosan üzemelni futás közben és mintegy premier előtti főpróbaként funkcionál a nagy naphoz közeledve.

Kép
Ismerd meg a világ legstílusosabb idős házaspárját

A divat - pláne a stílus - nem kor kérdése. Bebizonyítjuk!

Kép
Ashley Graham nem kér a retusból: büszkén vállalja szülés utáni alakját

A szépséges plus size modell a Swimsuits For All fürdőruhamárkával kollaborált, amelynek lenyűgöző végeredménye lett.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem