Béka a lyukban címmel jelent meg...

Borítókép: Béka a lyukban címmel jelent meg...
...de szerencsére béka nincs benne. Csak egy kis kolbász. :-)

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kábé 30 perc
Hozzávalók (4 személyre): 
a tésztához: 15 deka liszt • csipetnyi só • 2 tojás • 3 deci tej,
a belevalóhoz: 1 evőkanálnyi disznózsír vagy olaj • 8 darab fűszeres kis kolbász, például debreceni

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A tészta hozzávalóit mixerrel keverd össze – nincs szükség rá, hogy pihentesd. 2. A zsiradékot forrósítsd fel egy nagy serpenyőben vagy inkább két kisebb tűzálló tálban. De igazán forróra: hadd füstöljön! Nagyon óvatosan helyezd bele a kolbászokat a forró zsiradékba, és állandóan forgatva süsd őket úgy 10 percig. 3. Ekkor öntsd rájuk a tésztát, dugd az edényeket a sütőbe, és még legalább 20 percig hagyd is ott. Hadd dagadjon meg a tészta, hadd legyen jó ropogós. Azonnal, frissen tálald, kínálj hozzá savanyú káposztát és különféle készen kapható mártásokat.

Szöveg: Simándi Juli , fotó: from the big book of great british recipes © commissioned photography by william lingwood / duncan baird pulishers, london . Ez a cikk a 2008. évi szeptemberi számban jelent meg. Minden jog fenntartva.