Kókuszgyöngyök gyümölcssalátával és mangószorbettel

Borítókép: Kókuszgyöngyök gyümölcssalátával és mangószorbettel
Tápiókagyöngy mint édesség? Igen!

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (8 személyre): 3-3nektarin, őszibarack és mangó • 6 deka kristálycukor •3evőkanál folyékony glükóz A gyöngyökhöz: 40deka tápiókagyöngy • 6-7 deci kókusztej •5deka nádcukor + 15 deka a karamellhez •3-4evőkanál citromlé

1. A mangószorbet hozzávalóit darabold fel, mixeld össze és fagyaszd meg. 2. Egy lábosban forralj vizet, tedd bele a tápiókagyöngyöket, kevergesd, és főzd 10–15 percig. Szűrd, mosd le folyó vízben, csöpögtesd le és 2–4 órára hűtsd be. 3. Keverj össze 2 és fél deci kókusztejet, anádcukrot és 2 kávéskanál tengeri sót egy kis lábosban, forrald fel, és kevergesd, amíg acukor elolvad. Amikor kihűlt, kanalazd bele atápiókát, öntsd hozzá a maradék kókusztejet, aztán hűtsd be. 4. Forrald fel a nádcukrot másfél deci vízzel. Közepes lángon kavargasd, amíg a cukor elolvad. Főzd 10–15 percig, hogy karamellizálódjon. Öntsd rá a citromlevet, oldd fel benne akaramellt. Hűtsd ki. 5. A gyöngyöket oszd szét behűtött poharakba. Kanalazd rá a felaprított, karamellben megforgatott gyümölcsöket. Kínáld mellé a mangószorbetet.

Tipp: A tápiókagyöngy pár száz forintért kapható bio- és keleti boltokban. A tápióka egészséges sűrítő- és alapanyag, célszerű feldolgozott – pehely, gyöngy és granulátum – formában felhasználni.

Megjelent az Éva magazin 2011. augusztusi számában
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: William Meppem/ Acpsyndication.com