Távol-keleti csirkeszendvics

Borítókép: Távol-keleti csirkeszendvics
Bolondítsd meg a szendvicsed korianderrel, csilivel!

Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: másfél óra + a hűtés

Hozzávalók (8 személyre): •8 teljes kiőrlésű zsömle •15 deka májpástétom • 2 szál zöldhagyma • 1-1 marék koriander- és mentalevél • 4 kis csilipaprika
Acsirkéhez: •1másfél kilós falusi csirke • 2 és fél deci halszósz •egy 5-6 centis friss gyömbérgyökér • 10 deka nádcukor •só
A savanyúsághoz: 1 szál kábé 40dekás jégcsapretek • 10deka kristálycukor • másfél deci fehérborecet •2sárgarépa
A citromos majonézhez: 1-1 kávéskanál dijoni mustár és halszósz • 2 kávéskanál citromlé • 1 deci majonéz

1.Tedd a csirkét egy lábos forrásban lévő sós vízbe. Add hozzá a halszószt, a felkarikázott gyömbért és a cukrot. Forrald fel újra, 20 percig főzd. Hagyd kihűlni, csöpögtesd le, csontozd ki és távolítsd el a bőrét.

2.Agyufaszálra vágott sárgarépát és a retket keverd össze. Forrald fel egy kis lábosban az ecetet, a cukrot, a másfél deci vizet, az 1 evőkanál tengeri sót. Öntsd a zöldségekre és hűtsd ki.

3. Mixeld simára a citromos majonéz hozzávalóit.

4.Afélbevágott bucik alsó felét kend meg a majonézzel, a felsőt a májkrémmel. Tedd rá a csirkedarabokat, asavanyúságot, a zöldfűszereket és avékonyra szelt hagymát. Szórd meg a felaprított csilivel.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: William Meppem/ Acpsyndication.com