Készíts házi jégkrémet
Előbb vagy utóbb be kell ruházni egy jégrémkészítő-formába. Inkább előbb, és akkor máris készülhet ez a finomság
Előkészítési idő: 15 perc
Fagyasztási idő: 6 óra
vagy egy éjszaka
Hozzávalók (8 személyre):
• 10 deka eper
• 1 evőkanál porcukor
• 1 kávés-kanál citromlé, fél kiló vaníliafagyi
1. A megtisztított epret, a cukrot
és a citromlevet turmixold össze szép simára.
Oszd nyolcfelé a fagyasztóformákba.
2. Faragj ki a jó kemény vaníliafagyiból nyolc, a formához hasonló, de annál picit rövidebb és vékonyabb darabot. Dugd bele az eperkeverékbe – ettől a folyadék a forma oldalán felemelkedik, és csinosan körbeveszi majd a fagyit.
3. Szúrj pálcikát a fagyi közepébe,
és alaposan fagyaszd le, mielőtt
a kölyköknek kínálnád.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: ACP syndication