Illatos piláf és fűszeres csirketikka

Borítókép: Illatos piláf és fűszeres csirketikka
Finom fűszeres indiai recept nyárra.

Illatos piláf fahéjjal és szegfűszeggel
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (6 személyre):
•2 rúd fahéj
• 2 evőkanál olaj
• 2 közepes fej hagyma
• 2 babérlevél
• 8 egész szegfűszeg
• 8 kardamomhüvely
•8szem egész fekete bors
• 40 deka basmati rizs
• 1 mokkáskanál sáfrány

1. Forrósítsd fel az olajat egy vastag fenekű lábosban, párold meg benne a felaprított hagymát, add hozzá a fahéjrudakat, a babérlevelet, aszegfűszeget, a kardamomot és aborsot, párold 3 percig. Közben néha kavard meg.

2. Öntsd bele a rizst és alaposan keverd össze.

3. Önts a rizsre 4 pohár vizet, hintsd meg a sáfránnyal és forrald fel. Tegyél rá fedőt, vedd kis lángra és hagyd 20 percig fődögélni. Közben néha nézz rá, nehogy leégjen. Fedő alatt tartsd melegen a tálalásig.

Fűszeres joghurtos csirketikka
Előkészítési idő: 10 perc + 1 óra pácolás
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (6 személyre):
•4x20 deka csirkemellfilé
• 2 pohár natúr joghurt
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 centi gyömbérgyökér
• 1-1 kávéskanál porpaprika, csilipor, őrölt kömény, kurkuma, pirított édesköménymag, cayenne-i bors

1. A csirkemellfiléket lapjában vágd ketté, egy nagy tálban keverd össze a joghurtot, a lereszelt gyömbért és fokhagymát, a többi fűszert, aztán öntsd a csirkére. Alaposan forgasd meg benne a húsdarabokat. Lefedve tedd a hűtőbe 1 órára.

2. Melegítsd elő a grillsütőt jó forróra, és a páctól lecsorgatott húsokat süsd oldalanként 4-4 percig. Citromgerezdekkel és korianderlevelekkel díszített piláffal tálald.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Stuart Scott / acpsyndication.com