Csokis-kókuszos finomság

Borítókép: Csokis-kókuszos finomság
A csoki és a kókusz összhatása fenomenális – ne habozz kipróbálni ezt az édességreceptet.

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 45 perc + 10 perc hűlési idő
Hozzávalók (4–6 személyre):
•3 tojás
• 20 deka finomított kristálycukor
• 3 deka olvasztott vaj
• 2 és fél deci tej
• 13 deka olvasztott étcsokoládé
• 15 deka liszt
• 10 deka kókuszreszelék
• a tálaláshoz porcukor
•tejszínhab
• fagyi vagy csokiöntet

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki vajjal egy tűzálló tálat.

2. Az összes tojássárgáját és a cukor felét keverd sima, sűrű krémmé. Add hozzá az olvasztott vajat és csokoládét, keverd bele a lisztet és a kókuszt, aztán öntsd fel tejjel, kavard simára, sűrűre.

Tipp: A csokiöntethez 15 deka darabokra tördelt étcsokit, 2 deci tejszínt, 1-2 kávéskanál vanília-eszenciát folyamatos kevergetés közben forralj össze néhány kávéskanál barnacukorral és egy kis tejjel. Tartsd melegen.

3. A tojások fehérjéjét elektromos habverővel verd fel kemény habbá, adagonként add hozzá a maradék cukrot, aztán forgasd össze a csokis keverékkel.

4. Öntsd át a masszát az előkészített hőálló tálba, majd tedd bele az egészet egy nagyobb lábosba vagy serpenyőbe, amibe a hőálló edény feléig vizet töltöttél. Forrald40–45 percig, vagy amíg a tészta össze nem áll. Pihentesd 10 percig, mielőtt porcukorral megszórnád. Tejszínhabbal vagy fagyival és forró csokiöntettel tálald.

Fotó: David Hahn ACP sydication, Szöveg: Simándi Júlia