Mézeskalács alaprecept

Mézeskalács alaprecept

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Gyöngyös Mézes Manufaktúra mézeskalécs receptjét Láng Orsolyától és Láng Barbarától, a két tulajdonostól kaptuk.

Hozzávalók:
70 deka liszt,
20 deka méz, 20 deka porcukor,
20 deka margarin, 2 tojás sárgája,
1 egész tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fűszerek

  • 1. Keverd el a lisztet, a szódabikarbónát (ettől lesz finom puha a mézeskalács), a porcukrot és a fűszereket (őrölj frissen kiskanálnyi fahéjat, szegfűszeget, ánizst, vagy használhatsz kész mézeskalács-fűszerkeveréket is).
  • 2. Add hozzá a melegített, de nem forró mézet és margarint, majd a tojást és a sárgájákat. Jól dolgozd össze, majd nyújtsd ki a tésztát fél centi vastagra.
  • 3. Kedvenc szúróformáiddal szaggass ki különböző figurákat, és előmelegített sütőben 7–10 perc alatt süsd világosbarnára (gázsütőben 4-es fokozaton, légkeveréses elektromos sütőben 150 fokon).

Tipp: A megkeményedett mézeskalácsot úgy tudod újra megpuhítani, ha fémdobozba teszed egy félbevágott almával együtt.

Receptünk a Mézeskalács szívvel-lélekkel cikkünk része. Itt olvashatod.

Ha kizárólag növényi eredetű a margarin amit használsz, vagy laktózmentes vajjal készíted, akkor laktózmentes mézeskalácsot süthetsz.

Ez a recept a klasszikus, igazi mézeskalács recptje, de létezik gluténmentes, sőt laktózmentes mézeskalács recept is. Itt találod.

Teljes kiőrlésű rozsos mézeskalácsot készíteni manapság nagy divat, de valljuk be, minek, legalábbis, ha meg akarjuk enni. (A színe viszont szép, ezért pl. mézeskalács házikó készítéshez - videós receptünk itt- tökéletes) Ha cukorral - mézzel dolgozunk akkor már úgy sem szénhidrát szegény, rücskös lesz és nehezen díszíthető. Ha rozzsal szeretnénk sütni, akkor inkább próbálkozzunk meg egy jó kis kovásszal készült francia kenyérrel. :-)

Fotó: Reichel Tamás, Szöveg: Lovászi Ildikó

Olvasd el ezt is!
Nézd meg ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Tovább olvasok
Fizetőeszköz, radír és szerelmi kötés – 19 érdekesség a kenyérről

Augusztus 20-a az Új Kenyér ünnepe, ennek apropójából összegyűjtöttünk egy halom izgalmas információt róla, amit eddig valószínűleg te sem ismertél.

A nagyobb áruházláncok iskolakezdési katalógusai egyben (hogy idén se kelljen keresgélned)

Nyomtatott reklámújságok helyett bőven elég egy helyen csekkolni (és összehasonlítani) az árakat.

Napi horoszkóp augusztus 17.: a Bikákat komoly elismerés teszi boldoggá, a Rákok fontos döntést hoznak meg

A hosszú hétvége első napján is érdemes elolvasnod a csillagok üzenetét, hisz ismét izgalmas dolgokat tudhatsz meg!

Melyik a legjobb kardioedzés, ha hasból szeretnék fogyni?

Egyáltalán nem mindenki van oda a kardióért, de ha zsírt szeretnél égetni, akkor muszáj beiktatni az edzéstervedbe. Szerencsére sokféle kardioedzés létezik.

Híres emberek, akiket gyerekkori barátság fűz össze

Hollywood tele van ikonikus barátságokkal. Sztárok, akik együtt dolgoznak, esznek, edzenek, sőt még a vörös szőnyegre is együtt sétálnak fel. És vannak olyan hírességek, akik már gyerekkoruk óta ismerik egymást.

Neked mi a szupererőd? Teszteld magad!

Töltsd ki a tesztet és írd meg nekünk, hogy eltaláltuk-e a szupererődet.

Voilà! 5 híres francia mártás, amivel bárkit lenyűgözhetsz

A klasszikus francia konyhának köszönhető a legtöbb hideg és meleg alapmártás vagy más néven anyamártás. A hollandi, a spanyol, a velouté, a besamel, a marinara és persze a majonéz is. Ezek mind-mind nélkülözhetetlenek a francia konyhában és ma már a miénkben is.

Bölcsebbé és talpraesettebbé tesz az utazás – használd ki!

Persze mindenki úgy utazik, ahogy akar. De miért ne utaznál úgy, hogy az a szellemi fittségedre is jó hatással legyen?

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem