Az ágyban elintézni a dolgokat?

Az ágyban elintézni a dolgokat?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A konfliktusok elsimulnak, ha testnyelven beszéljük meg őket? A Szex, satöbbi sorozatból.

Gondolom, mindenkivel volt már olyan, hogy nőként a racionális-kibeszélős-megmagyarázós módszerrel közelített egy konfliktus megoldásához, a férfi pedig az ágyban akarta elintézni a dolgokat. Engem ez sokszor iszonyúan idegesített, mert azt éreztem, hogy hohohó, apukám, most nem menekülsz. Nem fogunk megint egy euforikus dugással túllendülni a problémákon.

Mégis távol álljon tőlem az a fajta álfeminista gondolkodásmód, amely a férfiakat primitív és mechanikus szerkezetekké alacsonyítja le. Ennek legfőbb képviselői rendszerint boldogtalan nők, akiknek egyik kedvenc időtöltése, hogy gúnyos-megalázó hangnemben okításokkal lássanak el minket arról, hogy a férfiak aljas, egybites disznók, akik tényleg csak azt az egyet akarják. Ráadásul vérszagra gyűlnek: legszívesebben olyankor támadnak, amikor az ember épp egy ronda csalódástól meginogva különösen fogékony erre a dühöngő-ostoba magyarázatra. Ha valaki azon kapna egyszer, hogy így beszélek a férfiakról, szóljon, hogy valamit nagyon elrontottam.

A bűntudat mint a libidó forrása
Na de – most, hogy ezt tisztáztuk, meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy – abban azért valóban van valami ősprimitív, ahogy a férfiak képesek puszta nemi vággyal reagálni olyan érzelmi turbulenciákra, amelyek sok nőből épp az ellenkezőjét váltják ki. Mindezt bináris nyelvre fordítva legyen az 1 az akarás, és a 0 a nem akarás. Bár mint tudjuk, ez nálunk nőknél mindig sokkal komplikáltabb, azért megkockáztatom, hogy mondjuk a szeretet, udvarlás, felszabadultság, biztonságérzet, satöbbi 1 lenne, az érzelmi elhanyagoltság, megcsalva levés és egyebek pedig 0. Biztos a férfiak vágyát felbujtó vagy gátló érzelmeket is lehetne hasonló módon kategorizálni, de most csak egyet ragadnék ki: a megcsalás miatti bűntudatot. Ez nálam biztosan hatalmas nulla.

Mit tesz azonban a szeretett férfi, amikor – mindössze pár órával azután, hogy nálam tíz évvel fiatalabb és tíz kilóval könnyebb egyéjszakás kapcsolatának ágyából kiszállt – bocsánatért zokog a kanapémon, és én két irgalmatlan pofon helyett ösztönösen átölelem? Gigamerevedést produkál. Néhány órával korábban a megcsalás minősített esetének áldozataként hányingerig zokogtam szét magam a padlón, és szitkozódva azt kívántam, soha többé hozzám se érjen. Erre tessék: délben már itt ül, és a tékozló fiút visszafogadó érintésem tizedik másodpercében a bugyimat rángatja lefelé, én meg hagyom. Sose éreztem még a vágyát olyan erősnek és habzsolónak.

Ha az odaát lévő, kiégett nőkhöz tartoznék, micsoda lelkesen lobogtathatnám ezt a példát is elméletem igazolására! Megcsal, megaláz, meggyötör, és tessék, most is csak azt akarja. Na ugye, hogy disznó. De az az igazság, hogy engem néha szórakoztat ez a kétbites működés. 1, 0, 1, 1 – feláll, nem áll fel, feláll, feláll. Persze lehet, hogy csak azért, mert szeretem.

Szerző: Hevesi Flóra, fotó: Éva magazin/Szilágyi Stefánia, Pinterest

Tovább olvasok
5 „érzékenyítő” film, amit a gyerekeim is imádtak

Bár ezek a filmek nem gyerekeknek készültek – épp ezért mindet mi is velük néztük –, semmi olyan nincs benne, amiért megbántam volna, hogy a 6 és 13 éves gyerekeim láthatták. Sőt!

Grill receptek, amik nélkül nem érhet véget a nyár

Lassan vége az augusztusnak és ilyenkor szoktunk feleszmélni, hogy ennél jobban is kihasználhattuk volna ezt az időszakot. Oké a Balatonra már valóban nem biztos, hogy eljutsz ezen a héten, de a grillszezont még kimaxolhatod a szeretteiddel.

A reggeli edzés jobban segíti a fogyást? De miért?! Most kiderül...

Egy nemrégi kutatás derítette ki, hogy aki reggel edz, könnyebben fogy, mint aki délután vagy este. Most feltárulnak az okok.

6 alternatíva cukor helyett – na de tényleg jobbak?

Eldöntötted, hogy megpróbálod kizárni a cukrot az életedből, viszont azt jól tudod, hogy édes ízek nélkül szenvedni fogsz? Manapság rengeteg alternatíva van már a hagyományos cukor helyett: ismerd meg a 6 legnépszerűbbet!

Időnként a hajápolási rutin kapcsán sem árt a frissítés

A hajápolási rutin fontosságával minden bizonnyal te is pontosan tisztában vagy, elvégre ezzel tudod hosszabb távon is megtartani a hajad természetes szépségét, fényét és egészségét.

15 ember, akit felkapott a világhír, mégis beültek az iskolapadba

Lassan kezdődik a tanév, ilyenkor érdemes végigvenni, hogy ki az, aki belepottyant a szupersztárságba és ki az, aki továbbtanult.

A szülők félrelépését a gyerek magára veszi

A hűtlenség romboló hatású, akármennyire felemelő is a hirtelen fellángolás élménye. És ha gyerekeket is érint, még nehezebb feldolgozni.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem