Az ágyban elintézni a dolgokat?

Az ágyban elintézni a dolgokat?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A konfliktusok elsimulnak, ha testnyelven beszéljük meg őket? A Szex, satöbbi sorozatból.

Gondolom, mindenkivel volt már olyan, hogy nőként a racionális-kibeszélős-megmagyarázós módszerrel közelített egy konfliktus megoldásához, a férfi pedig az ágyban akarta elintézni a dolgokat. Engem ez sokszor iszonyúan idegesített, mert azt éreztem, hogy hohohó, apukám, most nem menekülsz. Nem fogunk megint egy euforikus dugással túllendülni a problémákon.

Mégis távol álljon tőlem az a fajta álfeminista gondolkodásmód, amely a férfiakat primitív és mechanikus szerkezetekké alacsonyítja le. Ennek legfőbb képviselői rendszerint boldogtalan nők, akiknek egyik kedvenc időtöltése, hogy gúnyos-megalázó hangnemben okításokkal lássanak el minket arról, hogy a férfiak aljas, egybites disznók, akik tényleg csak azt az egyet akarják. Ráadásul vérszagra gyűlnek: legszívesebben olyankor támadnak, amikor az ember épp egy ronda csalódástól meginogva különösen fogékony erre a dühöngő-ostoba magyarázatra. Ha valaki azon kapna egyszer, hogy így beszélek a férfiakról, szóljon, hogy valamit nagyon elrontottam.

A bűntudat mint a libidó forrása
Na de – most, hogy ezt tisztáztuk, meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy – abban azért valóban van valami ősprimitív, ahogy a férfiak képesek puszta nemi vággyal reagálni olyan érzelmi turbulenciákra, amelyek sok nőből épp az ellenkezőjét váltják ki. Mindezt bináris nyelvre fordítva legyen az 1 az akarás, és a 0 a nem akarás. Bár mint tudjuk, ez nálunk nőknél mindig sokkal komplikáltabb, azért megkockáztatom, hogy mondjuk a szeretet, udvarlás, felszabadultság, biztonságérzet, satöbbi 1 lenne, az érzelmi elhanyagoltság, megcsalva levés és egyebek pedig 0. Biztos a férfiak vágyát felbujtó vagy gátló érzelmeket is lehetne hasonló módon kategorizálni, de most csak egyet ragadnék ki: a megcsalás miatti bűntudatot. Ez nálam biztosan hatalmas nulla.

Mit tesz azonban a szeretett férfi, amikor – mindössze pár órával azután, hogy nálam tíz évvel fiatalabb és tíz kilóval könnyebb egyéjszakás kapcsolatának ágyából kiszállt – bocsánatért zokog a kanapémon, és én két irgalmatlan pofon helyett ösztönösen átölelem? Gigamerevedést produkál. Néhány órával korábban a megcsalás minősített esetének áldozataként hányingerig zokogtam szét magam a padlón, és szitkozódva azt kívántam, soha többé hozzám se érjen. Erre tessék: délben már itt ül, és a tékozló fiút visszafogadó érintésem tizedik másodpercében a bugyimat rángatja lefelé, én meg hagyom. Sose éreztem még a vágyát olyan erősnek és habzsolónak.

Ha az odaát lévő, kiégett nőkhöz tartoznék, micsoda lelkesen lobogtathatnám ezt a példát is elméletem igazolására! Megcsal, megaláz, meggyötör, és tessék, most is csak azt akarja. Na ugye, hogy disznó. De az az igazság, hogy engem néha szórakoztat ez a kétbites működés. 1, 0, 1, 1 – feláll, nem áll fel, feláll, feláll. Persze lehet, hogy csak azért, mert szeretem.

Szerző: Hevesi Flóra, fotó: Éva magazin/Szilágyi Stefánia, Pinterest

Tovább olvasok
12 mém, amit érteni fogsz, ha te is alvásproblémákkal küzdesz

Lassan elmondhatjuk, hogy jó alvónak lenni kiváltság.

A 73 éves rúdtáncos, aki egy tehetségkutatón futott be

Fittebb 73 évesen, mint sokan a húszas éveikben. Látnod kell a rúdtáncos nagyit. A joy.hu híradása.

Legkülönlegesebb modellek

A hibátlannak tűnő modellarcok mellett felüdülés megismerni azokat, akik úgy hódítanak a címlapokon, hogy felvállalják a hiányosságaikat. Ők szintén sikeres modellek és gyakorlatilag történelemet írtak a divatvilágban az elmúlt pár évben.

Napi horoszkóp július 21.: a Kosok a tökéletes eredmény elérésére törekszenek, a Skorpióknak pihenésre van szükségük

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok izgalmas üzeneteket tartogatnak!

9 színész azelőtt és azután, hogy Marvel szereplő lett belőle

Úgy látszik, a szuperhősszerep elég motivációt jelentett számukra ahhoz, hogy elvonszolják magukat az edzőterembe.

7 tó európai nyaraláshoz, amik vetekszenek a tengerrel

Ha nem (csak) a tengerparti heverészést tudjátok elképzelni a nyaralás fő céljaként, válasszatok egy kristálytiszta vizű csodálatos tavat Európában. Általában kisebb a tömeg, és a legmelegebb hónapokban is elviselhető a hőség, a víz viszont elég kellemes egy kis úszáshoz.

Híres emberek egészen ritka testi hibákkal

A hírességekről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy tökéletesek, boldogok és mindenük megvan. Ez majdnem igaz is, hiszen van, amiből több van egyesek sztároknak, például lábujjból vagy mellbimbóból.

Híres emberek, akik eltitkolták rákos diagnózisukat

Senki sem szereti mások orrára kötni, hogyha valamilyen problémája adódik az életben, főként, ha az ember egészségéről van szó. Ezért nem lepődünk meg, amikor egy-egy hírességről kiderül: eltitkolták, hogy rákkal diagnosztizálták őket.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem