Tervezz előre – nyári programok, amik a járványhelyzetben is biztonságosak

nyár,csillaghullás Forrás: Unsplash
Ez a nyár más lesz, mint a többi – de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz ugyanolyan jó.

Mindjárt vége van a májusnak és még mindig bizonytalanul állok a nyárhoz. Ilyenkor már napra pontosan tudni szoktam, hogy mikor mit csinálok majd, hova utazok el és milyen programjaim lesznek. A naptáram egyelőre szokatlanul üresen áll, nem vettem sehová repjegyet és idén a fesztiválbérlet árát is megspórolhatom. Egy dolgot tudok biztosan: az idei nyár nem olyan lesz, mint a többi, de ettől még szeretném kihozni belőle a maximumot.

Amikor április végén bejelentették, hogy augusztus 15-ig nem lehet rendezvényeket tartani Magyarországon, biztossá vált, hogy idén nyáron sok mindenről le kell mondanunk. Ez a korlátozás nem csak a fesztiválokat és a koncerteket érinti, de az esküvőket, a különböző szabadtéri programokat és összejöveteleket sem lehet a megszokott formában megtartani. A külföldi nyaralás lehetősége is bizonytalanná vált, sok országba csak szigorú óvintézkedések mellett lehet majd beutazni és egyébként sem tűnik a legjobb ötletnek repülőre ülni.

Most, hogy az egész országban lazultak korlátozások, már nagyobb mozgásteret kaptak az emberek, de még hosszú idő, mire minden visszaáll a normális kerékvágásba. Egy jó ideig még maszkban fogunk boltba járni, nem szívesen használunk majd tömegközlekedést és kézfertőtlenítővel felszerelkezve megyünk mindenhova. A megszokott nyári programok helyett is más dolgokat kell keresnünk, ami sok lemondással jár. De nem csak negatív hatásai vannak ennek a helyzetnek. Most lehetőségünk van arra, hogy jobban megismerjük Magyarországot, hogy sokat legyünk a természetben, hogy megerősítsük a helyi közösségeket és több időt töltsünk a családunkkal. Összeszedtünk 15 olyan nyári úticélt és programot, amit érdemes kipróbálni idén nyáron!

A galériánkban mutatjuk a 15 nyári programot és úticélt!