15 perces hamis pad thai

pad thai,recept,purewow,tészta Forrás: purewow
Ha szereted a pad thait vagy ha még soha nem kóstoltad, itt az ideje, hogy tegyél vele egy kísérletet otthon, hiszen amellett, hogy nagyon finom, faék egyszerűséggel készíthető.

A thai konyha legismertebb étele a pad thai, ami egy rizstésztás egytálételt takar, és amit rákkal, csirke-, vagy marhahússal, de még tofuval is készítenek, majd korianderrel, mogyoróval és babcsírával szórnak meg. Az eredeti pad thaihoz rengeteg kiegészítőt és szószt használnak, ellentétben ezzel a 15 perces változattal, amihez könnyedén beszerezhetsz minden egyes hozzávalót.

Az egyetlen dolog, aminek a beszerzése gondot okozhat, az a mustárzöld, amihez itthon csak ázsiai piacokon vagy üzletekben juthatsz hozzá. De bátran helyettesítheted valamilyen más leveles zölddel, mint a spenót, kínai kel vagy kelkáposzta, de bátran el is hagyhatod.

Pad thai

Hozzávalók (4 adagra)

  • 450 g széles rizstészta
  • 2 ek. növényi-, vagy mogyoróolaj
  • 1 csokor újhagymát (vékonyra szeletelve)
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 450 g darált sertéshús
  • ½ csészényi alaplé
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. rizsecet
  • 2 tk. sriracha
  • 3 csészényi mustárzöld (durvára tépkedve)
  • ½ csészényi babcsíra
  • ½ csészényi földimogyoró (felaprítva)
  • 1 csészényi koriander (felaprítva)

Elkészítése

  1. Tedd egy tálba a tésztát, majd öntsd fel forrásban levő vízzel, és fedd le. Majd hagyd 5-7 percig állni benne, míg meg nem puhul, aztán szűrd le.

  2. Hevíts olajat egy serpenyőben, add hozzá az újhagymát, a gyömbért és kicsit dinszteld meg őket 2-3 perc alatt. Add hozzá a sertéshúst, és süsd addig míg meg nem pirul.

  3. Öntsd fel az alaplével, a szójaszósszal és a rizsecettel. Add hozzá a srirachat, forrald fel, majd főzd közepes lángon 3 percig.

  4. Add hozzá a mustárzöldet, várj míg összeesik, ezután keverd hozzá a tésztát.

  5. Tálalásnál szórd meg a felaprított mogyoróval, korianderrel és a babcsírával.

Forrás: purewow

Melyik tésztafajtát mire használhatod?