VIDEÓVAL! Így készítsd a fenyőt és a mikulás sapkát.

Borítókép: VIDEÓVAL! Így készítsd a fenyőt és a mikulás sapkát.
Az Advent különszámunk 111-112. oldalon található ehető díszek receptjét és részletes leírását itt találod.

Fenyő és mikulás sapka sütemény receptje:

Hozzávalók:
3 tojás
1 csipet só
75 gramm porcukor
25 gramm liszt
100 gramm darált mandula
25 gramm sütőpor

A sütőt 180 fokra melegítsd elő.
Sütőpapírból vágj kábé 18 cm átmérőjű köröket,majd egy helyen sugár irányban vádg be, hajtsd kúpformára és tűzőgéppel tűzd össze. Az elkészült papírtölcséreket állítsd bögrébe.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét a csipet sóval verd kemény habbá, majd keverd hozzá óvatosan a cukrot. Ezek után jöhet hozzá a sárgája is, majd finom kavargatás mellett a mandula, liszt és a
sütőpor.

A tésztát adagold a tölcsérekbe, nagyon vigyázva arra,hogy a csücske egyben maradjon, ne
deformálódjon el. Majd a sütőbe tesszük 20-25 percre. Amikor megsült a talpára állítva hagyjuk
kihűlni,így garantáltan megáll a lábán.

A dekorálás:
Mindkét esetben egyszerű cukormázzal kend át először a kihült kúpokat, majd forgasd piros dekor-cukorba, illetve apróra darabolt pisztáciába. A mikulás sapka bojtját gyúrd meg marcipánból , kend át cukormázzal, és forgasd kókuszreszelékbe. Az alsó szőrme részt dekor cukortollal díszítsd, majd ezt is forgasd a kókuszreszelékbe.

A boltok listáját, az Éva Advent 128. oldalán találod.
Fotó:Villányi Csaba, Megjelent az Éva Advent 2010. számában, Styling és recept: Seszter