Grillezett szendvics padlizsánnal, cukkinivel és juhsajttal

Borítókép: Grillezett szendvics padlizsánnal, cukkinivel és juhsajttal
A padlizsán változatos idényzöldségekkel is helyettesíthető ebben az ínyenc szendvicsben.

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 10–12 perc

Hozzávalók (4 személyre):
•1 padlizsán és 1 nagy cukkini hosszában vékonyra szeletelve
• másfél deci extra szűz olívaolaj
• só és durvára törött bors
• 1hosszú török kenyér vagy bagett négyfelé vágva
• 4evőkanál olajbogyó-pástétom (olajbogyó, olívaolaj és kapribogyó keveréke)
• néhány szem szárított paradicsom
• 25 deka halumi (juh- és kecsketejből készült sajt) vagy keményebb juhsajt
• 1 marék bazsalikomlevél
•olajspray
• csatni atálaláshoz

1. Gyújtsd be a barbecue-t vagy fogj egy bordás aljú szeletsütő serpenyőt. A padlizsán- és cukkiniszeleteket kend meg mindkét oldalukon olajjal, sózd-borsozd. Tedd a forró rácsra és süsd őket oldalanként 3-4 percig. Szedd őket tányérra és tartsd melegen.

2. Akenyérdarabokat vágd félbe, és a vágási felülettel lefelé tedd egy percre a sütőrácsra, hogy megpiruljanak. Az egyik felüket kend meg olívapástétommal, helyezd el rajtuk a padlizsán- és cukkiniszeleteket, asajtot, az aszalt paradicsomokat és afriss bazsalikomleveleket, majd fedd le az egészet a másik darab kenyérrel. Aszendvics mindkét oldalát fújd be olajspray-vel, és süsd barnára a grillen oldalanként 2-3 perc alatt. Kínálj mellé csatnit.

További két remek recept, amit gyerekekkel együtt is elkészíthetsz, ITT.


A 2014-es Éva Konyha még mindig kapható!

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Ian Wallace/acpsyndication.com.