Fehér csokis, görögdinnyés muffin

Borítókép: Fehér csokis, görögdinnyés muffin
Kipróbáltuk, mennyei! Készíts bátran görögdinnyés muffint!

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (12 darabhoz): fél kiló görögdinnye (héja és magja nélkül) • 25 deka liszt • 1 csomag sütőpor • 2 evőkanál finomított kristálycukor •5 deka olvasztott vaj • 1 tojás • 15 deka fehér csokoládé • vaj a kikenéshez • porcukor a tetejére

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy 12 lyukú muffinsütőt kenj ki vajjal, vagy helyezd el benne apapírtölcséreket. 2. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a dinnyét, aztán szűrd le, hogy ne maradjon a lében se mag, se dinnyehús. 3. A lisztet, a cukrot és a sütőport kavard össze egy nagy tálban. Öntsd bele az olvasztott vajat, a felvert tojást és a dinnyelét, aztán villával kevergesd nagyjából egyenletesre. Legyen a tészta könnyű, de nem kell túl simára keverni. Szórd bele a durvára vágott fehér csokit, és egy fakanállal forgasd jól össze. 4. Kanalazd bele a tésztát az előkészített lyukakba, és tedd a sütőbe 20–25 percre, amíg csak a beleszúrt kötőtű tisztán nem jön ki. Rácsra téve hagyd kihűlni, porcukorral díszítve kínáld. Ha nem fogy el mind, nyugodtan beteheted a hűtőbe, egy-két napig eláll.

A teljes cikk Gurulj, gurulj, görögdinnye! címmel a 2010. augusztusi Éva magazinban jelent meg. Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: David Hahn/ACPsyndication.com