Görögdinnye-saláta sült csirkével
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•1 evő- és 1kávéskanál olívaolaj
•1 kávéskanál magos mustár
• 40 deka csirkemellfilé
• 35 deka görögdinnye (héj és mag nélkül)
• 1 deci dinnyelé
• 1 közepes, fürtös uborka
•25deka koktélparadicsom
•1csokor mentalevél
1. Keverd össze az olajat és a mustárt, kend meg vele a vékony szeletekre vágott, megsózott-borsozott csirkemellfilét. Hagyd állni.
2. Grillsütőben vagy serpenyőben süsd a húst aranybarnára.
3. Egy 20 dekás dinnyeszeletet törj össze botmixerrel, tedd szűrőbe és folyasd le a levét.
4. A kis szeletekre aprított dinnyét, a vékonyan felkarikázott uborkát, a negyedelt koktélparadicsomot és a mentaleveleket tedd tálba. Keverd össze a maradék olívaolajat adinnyelével, öntsd a salátára és forgasd össze.
5. Tálaláskor tedd rá a csirkehúst.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: David Hahn/ACPsyndication.com. Éva, 2010. augusztus. Minden jog fenntartva.