Grillen sült édesburgonya
Kóstoltad már az édesburgonyát? Neeeem?! Épp itt az ideje!
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók (8 személyre):
•8 közepes méretű édesburgonya
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál görög joghurt
• 1 szál újhagyma • só
1. Kenj körbe minden szem édesburgonyát olajjal és sóval. Csavard be őket duplán alufóliába.
2. Amikor a faszén már csak izzik, de nem lángol, tedd közvetlenül a parázsra akrumplikat. Hagyd ott őket 15 percig, fordítsd meg fogóval, aztán süsd még negyedórát. Akkor próbaképpen bonts ki egyet és ellenőrizd, hogy megpuhult-e.
3. Amikor asztalra teszed, a tetején egy kicsit bontsd meg a fóliát, vágj egy rést a krumpliba, enyhén sózd meg, kanalazz bele joghurtot és szórd meg karikára vágott újhagymával.
Fotó: BBC Food, Szöveg: Simándi Júlia