Fenséges grill fogás: ragadós malacpocak

Borítókép: Fenséges grill fogás: ragadós malacpocak
Van, ahol ezt grillezett császárhúsnak hívják...

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 4 óra (előző nap)
Sütés: 15 perc

Hozzávalók (8 személyre):
•egy malac másfél-két kilós bőrös hasaalja (császárhús)
• 3-4 gerezd fokhagyma
•1 nagy fej hagyma
• 3-3 evőkanál nádcukor, melasz és paradicsompüré
• 1-1 evőkanál szárított oregánó és őrölt kömény
• 1-1 kávéskanál szárított, szétzúzott csilipaprika, fahéj és sülthús-ételízesítő

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. A malacdarabot kend körbe sóval, cukorral, melasszal és paradicsompürével.

2.Ahagymát és a fokhagymát botmixerrel pépesítsd, keverd össze a fűszerekkel, aztán ezzel is kend meg a húst. Tedd tepsibe, fóliával zárd le – vagy eleve helyezd fedeles sütőedénybe.

3. Süsd 3 óra hosszat. Vágd fel 16vastag, tömzsi szeletre. Forgasd meg a kifolyt lében, aztán a saját levében még 1 óráig párolgasd fedő nélkül.

4. Hagyd kihűlni, fedd le és tedd a hűtőbe egy napra.

5. Negyedórával a grillezés kezdete előtt tedd át a húst egy lapos tálba és öntsd rá az alatta összegyűlt levet. Vagdosd be a bőrét, de ne túl mélyen, és a bőrös felével lefelé kezdd sütni. Addig süsd, amíg a bőr szépen felhólyagzik és ropogós lesz, aztán fordítsd meg és még egy pár percig hagyd a tűzön.

Fotó: BBC Food Szöveg: Simándi Júlia