Rizsfagylalt meggyszósszal Axitól
Gelato di Riso - Rizsfagylalt meggyszósszal
"Igazán finom rizsfagyit Olaszországban és itthon, a D-nél ettem eddig. Mivel ez Zs egyik kedvence, sutyorogta már egy ideje, hogy mikor csinálok már én is, olyan jó lenne.." írja blogjában Axi. A savanykás meggyszósz nagyon jó párosítás az édes-krémes-tejszínes fagyihoz. Valószínűleg málnával vagy más savanyú gyümölccsel is elkészíthető.
Hozzávalók 1 liter fagylalthoz:
fél csésze (10 dkg) arborio rizs
3 csésze (7,5 dl) tej
3/4 csésze (15 dkg) cukor
1 csipet só
1 rúd vanília (én vaníilia kivonatot használtam)
2 db 3 cm-es narancshéjdarab
5 tojássárgája
1 csésze (2,5 dl) tejszín
1 csipet frissen őrölt szerecsendió (ezt én nem tettem bele)
A meggyszószhoz:
15 dkg meggy magozva
5 dkg barnacukor
kevés víz, 2-3 evőkanál
A recept leírását itt találjátok.
Szöveg és fotó: Axi's Kitchen