Bereznay Tamás meggyes-mákos rétese

Borítókép: Bereznay Tamás meggyes-mákos rétese
A gyönyörű Süteményeskönyv szerzőjének receptjei mind könnyen elkészíthetők, nem igényelnek “földöntúli” alapanyagokat. Ez az egyik kedvencünk.

Hozzávalók a meggyes-mákos réteshez
20 dkg darált mák
12 dkg kristálycukor
1 narancs és 1 citrom héja
őrölt fahéj
1,5 dl tej
30 dkg kimagozott meggy
1 csomag réteslap (6 darabos)
olaj

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a darált mákkal együtt sűrűre összefőzzük. Ha már kellemesen pépes, összekeverjük a meggyel, majd hűlni hagyjuk. Egy nedves konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, megkenjük olajjal, egy újabb lapot teszünk rá, azt is megkenjük, majd rátesszük a harmadikat is. Elosztjuk rajta a töltelék felét, és szorosan feltekerjük. A másik három lappal mindezt megismételjük. Kiolajazott tepsibe tesszük, tetejét is megkenjük olajjal, és 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt gyönyörű ropogósra sütjük.

Bereznay Tamás további receptjeit és ötleteit IDE KATTINTVA, a blogján máris olvashatod.
A receptért és fotóért köszönet a Boook könyvkiadónak!