Kedvenc nyári desszertünk: grépfrútkehely

Borítókép: Kedvenc nyári desszertünk: grépfrútkehely
Fanyar, savanykás desszert nyárra

Elkészítési idő: 15 perc + egy éjszaka fagyasztás
Hozzávalók:
• 90 deka mag nélküli grépfrút leve és héja (kehelynek)
• 2 deci fagyiszirup
• 1 kávéskanál keserűnarancs-aroma

1. Vágd félbe a grépfrútokat, s kapard ki belsejüket egy éles kanállal. A héjakat a mélyhűtőben fagyaszd meg.

2. Préseld ki a grépfrútlevet (krumplinyomóval is lehet), keverd össze fagyisziruppal. Add hozzá az aromát is, és fagylaltgépben – vagy némi fagyasztás után kézi mixerrel – habosítsd fel.

3. Öntsd át abba az edénybe, amiben majd lefagyasztod. A megfagyasztott grépfrúthéjkelyhekben kínáld.

Egyszerű fagylaltszirup
Elkészítési idő: 10 perc + a hűtés
Egy kislábasban, 3 és fél deci vízben, kis lángon, folyamatosan kevergetve oldj fel 40 deka kristálycukrot és 5 deka szőlőcukrot. Amikor a cukor teljesen felolvadt, vedd nagyobb lángra és forrald 3 percig. Tedd félre, hagyd kihűlni, dugd a fridzsiderbe.

Szöveg: Simándi Juli, Fotó: John Paul Urizar / acpsyndication.com