Sonkakrémmel töltött rakott palacsinta

Borítókép: Sonkakrémmel töltött rakott palacsinta
Mi legyen a megmaradt sonkával? Készítsünk sonkás rakott palacsintát! Húsvét után különösen jól jön egy ilyen recept

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:
maradék főtt sonka
bors
tejföl
újhagyma
tojás
vaj vagy margarin
15 deka semleges ízű reszelt sajt

A palacsintatésztához:
fél kiló liszt
pici só
2 tojás
szódavíz

1. Keverd össze a palacsintatészta hozzávalóit, és süss egy csomó nem édes palacsintát. Tedd félre.

2. A maradék sonkát darabold fel és mixerrel pépesítsd. Ízesítsd borssal, apróra vágott újhagymával. Kóstold meg: ha túl sós, enyhíts rajta tejföllel.

3.A palacsintákat vékonyan kend meg a sonkakrémmel, tekerd fel és fektesd egymásra egy vajjal kikent, átlátszó tűzálló tálban. 3 deci tejfölt enyhén verj fel 3 tojással és locsold rá arakott palacsintára.

4. Dugd 190 fokra előmelegített sütőbe, és addig süsd, amíg az oldala barnulni kezd. Ekkor hintsd meg a reszelt sajttal és még 5 percre tedd vissza.

5. Amikor kész, vágj belőle szeleteket. Ki is boríthatod, de úgy, hogy a sültebb fele kerüljön fölülre. Kínálj hozzá extra reszelt sajtot és tejfölt.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Batár Zsolt, food styling: Pekarcsik Lilla