Diós-szardellás spagetti

Borítókép: Diós-szardellás spagetti
Ha még sosem volt fakanál a kezedben, ezt akkor is eltudod készíteni.

Előkészítési idő: 10 perc. Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
• 5 deka dió
• 10 deka szardellafilé
• 1 deci repceolaj
• 2 nagy gerezd fokhagyma
• 40 deka spagetti (keress vékonyabbat!)
• 1 nagy csokor petrezselyem
• saláta a tálaláshoz


1. A diót mixerben aprítsd fel, de ne csinálj belőle krémet! Tedd félre.

2. Csöpögtesd le a szardellát, sőt, mosd is le hideg folyó vízben, aztán papírtörlőn szárogasd meg. Aprítsd fel és ezt is tedd félre.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd bele a szardellát és a szétnyomott fokhagymagerezdeket, és 4-5 percig sütögesd. Kevergesd folyamatosan, hogy szép színe legyen, de ne égjen meg. Önts rá egy pohár vizet, vedd nagyobb lángra, és addig forrald, amíg a folyadék mennyisége kábé a felére csökken.

4. Közben főzd meg a spagettit enyhén sós vízben, szűrd és alaposan csöpögtesd le, tedd vissza a lábosba és öntsd rá a szardellaszószt. A tűz fölött forgasd össze, hogy a szósz szépen bevonja a tésztát.

5. A lángról levéve forgasd bele a diót és a finomra vágott petrezselymet is. Tálald valamilyen friss salátával, ha úgy szeretitek.

Szöveg:Simándi Júlia, Fotó: Acpsydication.com