Tíz híres ember, aki a fiatalkori énjével pózol

Borítókép: Tíz híres ember, aki a fiatalkori énjével pózol Forrás: Instagram.com/ardgelinck
Vajon mit súgna Katalin hercegné kislánykori énje fülébe? Milyen tanácsot adna a felnőtt Jason Momoa kamasz önmagának? Költői kérdések, de jogosan merülnek föl egy holland művész zseniális képeit elnézve. Ard Gelinck nem csak egyszerűen egymás mellé teszi a különböző hírességek „akkor és most” fotóit; montázsain úgy tűnik, mintha a sztárok egykori önmagukkal állnának össze - egy fotó erejéig.

Lehet, hogy napról napra, a tükörképedet nézve neked sem tűnnek föl az idő múlásával tapasztalható, aprócska kis változások: például az egyre több ősz hajszál és a ránc. Ám ha előveszel egy régebbi fotót és azzal hasonlítod össze magad, az átalakulás bizony máris szembetűnő lesz. Pontosan ezt teszi egy neves holland grafikusművész is, aki ikonikus hírességek, művészek fotóival játszik el ilyen módon. „Meglehetősen régóta foglalkozom a témával” – nyilatkozta Gelinck a Bored Pandának.

„A testvéremmel már vagy 10 éve készítünk ilyesmiket. Kezdetben maradtunk országon belül, csak később nyitottunk a külföld és a sztárok világa felé. A hírességek sorát Madonnával kezdtem; ő volt az első sztár, akiről hasonló montázst készítettem. Hatalmas elismerésként éltem meg, hogy neki is annyira tetszett a montázs, hogy a saját Instagram oldalán is megosztotta a képet” – meséli a holland tervezőgrafikus. Ard Gelinck ugyanakkor nem csupán az akkor és most fotókat pakolgat egymás mellé; azokat össze is montírozza.

A végeredmény pedig egészen döbbenetes és elgondolkodtató; olyan, mintha a fotó szereplője a fiatalkori énjével találkozna és egyfajta interakcióba is lépne vele: mondjuk lenéz rá, átkarolja, vagy éppen kezet fog vele.

Te vajon mit mondanál, tanácsolnál 20 évvel korábbi „kiadásodnak”? Addig is, míg kitalálod, nézz szét Gelinck montázsai között, amiket az Instagram oldalán rendszeresen közkinccsé is tesz. Galériánkban ezekből szemezgettünk.

10 híresség "akkor és most", egy holland művész szemével