10 film, ami még a legramatyabb nap végén is jobb kedvre derít

Borítókép: 10 film, ami még a legramatyabb nap végén is jobb kedvre derít Forrás: Getty Images
Kinek egy jó kávé, kinek egy meleg fürdő; kinek egy habkönnyű limcsi segíthet, hogy túllendüljön a holtponton. Válogatásunkban olyan filmeket találsz, amiket szerintünk akár receptre is fel lehetne írni, rosszkedv ellen. Nyugi, nem csak rózsaszín romkomok vannak a listánkon.

Vannak napok, amik már eleve úgy indulnak, hogy legszívesebben ki sem kelnél az ágyból. Persze valahogy aztán mégiscsak összeszeded magad, férj, és a kicsi, de még az iskolásod se moccan, pedig egy fél óra múlva indulnia kéne. A kávégéphez menekülsz, de hiába nyomogatod a gombokat, egy - azelőtt még soha nem látott - ikon villog tüntetőleg az arcodba, az illatos, zamatos nedű helyett. Ma zoom-os szülői! - villan be hirtelen a tanárnéni éjfélkor átfutott emailje is, miközben ott lebeg a fejed fölött már napok óta az is, hogy a főnököd ma estig várja a határidős munkád. S hol van még a nap vége?! Ismerős?

Bár ilyenkor az ember nehezen hiszi el; szerencsére egyszer az ilyen napok is véget érnek és mi sem lazíthat le jobban ilyenkor, mint mondjuk egy röhögős komédia, vagy egy romantikus limcsi. Netán egy régi klasszikus. Ízlések és pofonok, kinek mi jön be. Ezért is próbáltunk a változatosságra törekedve összeválogatni olyan filmeket, amik jó eséllyel ki tudnak szakítani a mókuskerékből, még a legramatyabb napok végén is.

10 film, ami még egy igazán rossz nap végén is mosolyt csal az arcodra