A jól szervezett és higiénikus konyha neked dolgozik: 10+1 tipp

Borítókép: A jól szervezett és higiénikus konyha neked dolgozik: 10+1 tipp Forrás: Getty Images
Talán soha nem volt még ilyen fontos, hogy hatékonyak legyünk a konyhában, és talán soha nem figyeltünk még ennyire oda arra, hogy betartsuk a higiéniai szabályokat abban a helyiségben, ahol a család étele készül. Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet.

A rendes és tiszta konyha tulajdonképpen a vásárlással kezdődik. Ha még ragaszkodsz ahhoz, hogy személyesen intézd az élelmiszer-beszerzést – bár a bolti vásárlást a jelen helyzetben Győrfi Pál is kockázatosnak tartja –, már arra is érdemes odafigyelned, hogy milyen sorrendben kerülnek a kosaradba, majd a futószalagra a termékek. A legtutibb az lenne, ha a pékáru, a zöldség-gyümölcs, a tejtermékek és a húsok nem is érintkeznének egymással. Ha lehet, külön is pakold el és úgy vidd haza őket.

Galériánkban további 10 tippet gyűjtöttünk össze a bevásárlástól az élelmiszerek tárolásán és felhasználásán át a konyhai műveletek alatti eljárásrendig, és még a kukáról sem feledkeztünk meg.

(A te konyhád mennyire tiszta?)