Rusztikus vendéglátás

vendéglátás,apponyikiskastely,vidék,nosztalgia Forrás: apponyikiskastely
Talán Te is sokat hallottál nagyanyáink ősi történeteiről; a régies házakról, a vidéki életmódról vagy a nagy létszámú, családi összejövetelekről. Ezt a feelinget mi csak nehezen képzelhetjük szemünk elé, de sokan közülünk szívesen látogatja meg eme magasztos hangulatot idéző helyeket.

Tarts velem egy időutazásra, ahol egy elképesztő falusi lakomában vehetsz részt!

Hol?

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy egy néhai pajtában étkezhetnél? Egy rendkívül pici, barátságos és családias pajta, falusias kemencével kiválóan illik étteremnek.

Veteránautókkal feldobott díszítése páratlan, és nyáron egy gyönyörűen futtatott lugassal, valamint egy meghitt kerttel körülvett apró terasszal varázsolja el az odatévedőket.

Mindez egy igényes, 7 szobás, apró kastélyhotelben vár rád. Az étterem mellett rengeteg programlehetőség, a régmúlt békés világának atmoszférája és a családias közvetlenség is hívogat.

Mit?

Magyaros konyha dél-olasz módra? Egyértelműen “igent” mondanék. Képzeld el, hogy étlap nincs, de minden este ínyenc falatok várnak. Választhatsz a fix négyfogásos ételsorból főételt, húsos és vegetáriánus kombinációkból egyaránt.

Ha nem itt szállsz meg, érdemes egy nappal előtte asztalt foglalni, különben sajnos zárt ajtókba ütközhetsz!

Mikor?

Reggel! Egy bőséges falusi reggelitől “mind a tíz ujjad megnyalod” majd! Az egészséges, hideg választék mellett minden reggel a meleg finomságokból is kóstolhatsz.

Délben! Ebédre snack ételeket fogyaszthatsz, a szállóvendégek részére 8-féle ételkülönlegesség is adott.

Miből?

Mi kerül a tányérodba? Kizárólag helyi, bio és organikus alapanyagok. A történelmi, népi, helyi ízek, továbbá a modern és mediterrán konyha ízei is hódítanak. A fűszerkertből pedig nemcsak Bónyai Gusztáv, az étterem szakácsa, hanem Te is bátran csipegethetsz!

Hogyan?

Milyen módszerrel készülnek az ételek? Természetesen ezek is házias jelleggel; kemencében vagy szabadtűzi bográcson. A cserépedényes ételek, a saját készítésű házi tészták ellenállhatatlan látványa biztosan korgó gyomrokat eredményez. Nem is beszélve a székely családdal süttetett, hagyományos kemencés pékárukról!

Mivel?

A kiemelkedő gasztronómia mellé ízléses italok is dukálnak. A szekszárdi borvidék 5-8 ismeretlen, szekszárdi pincészet szubjektív válogatásából, illetve két helyi pálinkafőzde igényes italaiból is válogathatsz. Sajnos üdítőkkel a kínálatban nem fogsz találkozni, de saját készítésű szörpöket vagy bio gyümölcsleveket is ízlelhetsz, szomjad oltására.

Arra figyelj, hogy bármiféle külső áru csak a szállodával történt előzetes egyeztetés alapján megengedett!

Ha felejthetetlen falusi ízekre vágysz, akkor ez a különös Pajtaétterem minden elvárásaidat felülmúlja majd! Válogass bátran az Apponyi Kiskastély rusztikus romantikájú szobái között, és utazz Te is vissza az időben!