Gondoltad volna? Ez a vitamin segíthet abban, hogy emlékezz az álmaidra

Borítókép: Gondoltad volna? Ez a vitamin segíthet abban, hogy emlékezz az álmaidra Forrás: getty images
A mélyalvás fázisában olyan élethűnek tűnik minden, ami álmodban történik, azonban gyakran előfordul, hogy ébredés után semmire nem emlékszel. Szerencsére szakértők szerint van egy vitamin, aminek fogyasztásával könnyebben fel tudod idézni, mi történt alvás közben. A JOY-Magazin cikkéből kiderül, pontosan miről is van szó.

A University of Adelaide kutatásábó derült ki, hogy ha B6-vitamint szedsz, az álmaid apró részleteire is képes leszel emlékezni. A kutatásban 100 ember vett részt, akiknek 240 mg-nyi B6-vitamint kellett bevennüik lefekvés előtt, 5 egymást követő napon keresztül.

“Az eredményeink alapjávan a B6-vitamin segíthet abban, hogy visszaemlékezzünk az álmainkra. Az is kiderült, hogy a tápanyag nincs hatással az álmok élénkségére és az alvásra sem.”
mondta dr. Denholm Aspy, a kutatás vezetője.

Hozzátette, hogy életünkből nagyjából összesen 6 évet töltünk azzal, hogy álmodunk, ha pedig sikerül valahogy kontrollálni az álmainkat, az az alvászavarok kezelésében is szerepet játszhat, arról nem is beszélve, hogy a kreatív problémamegoldást, a motorikus képességeket és a fizikai traumákból való felépülést is elősegíthetjük alvás közben.

A B6-vitamin fogyasztásának előnyei

A vitamin rendszeres szedésének egyébként számtalan más előnye is van. MacPherson Éva, egészség és táplálkozás terapeuta elmondja, miért van szükségünk B6-vitaminra:

A B6 vitamin a B-vitamin család tagja, vízben oldódó vitamin. Az emésztés során 8 órán belül kiürül az emberi szervezetből, emiatt napi rendszeres pótlásáról gondoskodnunk kell.
Nélkülözhetetlen az ellenanyagok és a vörösvértestek képződéséhez, a B12-vitamin felszívódásához, szerepet játszik a bőr és az idegrendszer működésében, és remekül csillapítja a hányingert, csökkenti az éjszakai izomgörcsöket.

A cikk folytatásáért kattints ide!