"Kezelési útmutató" anyához karácsony estére 6 lépésben

Borítókép: "Kezelési útmutató" anyához karácsony estére 6 lépésben Forrás: Getty Images
Egy anyuka karácsonykor végzett önismereti munkáinak összegzését olvashatjátok útmutató formájába öntve.

A legtöbb nő, - főként miután édesanya válik belőle-, nem csak egy gyönyörű közös ünnepnek, hanem egy tökéletesre kivitelezendő komplex feladatnak éli meg a karácsonyt.

Hogy miért? Nos, a válasz roppant egyszerű Uraim: mert tökéletesnek kell lennie és kész.

Kár is ezt a kérdéskört bolygatni. A nők fejében egészen másképp jelenik meg az ünnep fogalma, mint a féfiakéban, mondhatnánk úgy is, hogy kicsit jobban ki van színezve. Az ő tökéletesre mintázott elképzelésükben már november óta minden pirosban, aranyban, eszüstben és persze zöldben pompázik, hatalmas szalagokkal átkötve.

Legtöbbünket nem csak a saját elképzeléseink mozgatnak, hanem leginkább azt tartjuk szem előtt, hogy a gyermekünknek minél csodálatosabb miliőt teremtsünk az ünnepre, hogy sikerüljön megszerettetnünk vele ezt a páratlan időszakot.

Jól tudjuk azt is, hogy a ti szemetekben talán számtalan fölösleges, hasztalan, vagy túlgondolt dolgot is teszünk, amelyek nélkül is minden bizonnyal lezajlana a karácsony, de higgyétek el, semmilyen erőfeszítésünk nem vész kárba. Épp ezért, ha boldog békés ünnepeket szeretnétek a magatokénak tudni, vagy legalábbis túlélni bennünket a készülődés ideje alatt, akkor ezt az útmutatót most jól vágjátok zsebre! Köszönjük!

Van még némi szuper tipped a témában? Ne késlekedj megírni kommentben!