Rosszul fogsz kijönni a veszekedésből, ha elköveted ezeket a hibákat

veszekedés,párkapcsolat Forrás: James Pond/Unsplash
Például ha szó szerint elmenekülsz a konfliktus elől, a vita kellős közepén. Kis párkapcsolati veszekedés-lélektan, akinek nem inge jeligére.

Minden párkapcsolatban vannak veszekedések. Illetve amelyikben nincsenek, az már gyanús: kimondatlan titkokra, mély kapcsolat hiányára utalhat. Ha egyik fél sem érez magában késztetést, hogy megbeszéljen egy problémát, az annak a jele is lehet, hogy kiiratkoztak a kapcsolatból.

A konfrontáció lehet produktív, tiszteletteljes – meg persze kontraproduktív és mérgező is. És természetesen meg sem kellene említenünk, de azért megemlítjük, hogy az abúzus, legyen bár fizikai vagy érzelmi, soha nem oké. Ide kattintva találhatsz segítséget, hogy felismerd az érzelmi erőszak lappangó jeleit.

Most azonban nem párkapcsolati erőszakról lesz szó (vagy nem elsősorban…), inkább olyan hibákról, amelyekbe könnyű belecsúszni, miközben vitázunk vagy veszekszünk a kedvesünkkel.

Azért hívjuk fel ezekre a figyelmet, hogy tudd, mit kell elkerülni legközelebb egy vitában – vagy mi az, amit nem érdemes hagyni, ha eddig elszenvedője voltál: