Váltsuk valóra a meséket!

Borítókép: Váltsuk valóra a meséket!
Mesét olvasni varázslatos. Mesét olvasni és hallgatni alapvető szükséglet. Talán a világ is szebb lenne, ha minden gyerek mesét hallgatva aludhatna el minden este.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 2018-as karácsonyi programjának keretében több ezer gyerek számára szeretné szebbé tenni az ünnepeket könyvadományok segítségével. Ezért karácsonyi kampányában arra kér mindenkit, hogy ha rejtőznek otthonaikban olyan gyerekkönyvek a könyvespolc mélyén, amelyekkel szívesen okoznának örömet idén karácsonykor rászoruló gyerekeknek, hozzák el őket az országszerte felállított gyűjtőpontjaikhoz. A Libri 30 helyen, az úgynevezett Libri Mesepontokon gyűjti a felajánlott könyveket november 5. és december 9. között. Az így összegyűlt könyveket még karácsony előtt – kiegészítve több ezer saját ajándékkönyvével – alapítványok segítségével juttatja el olyan intézményekbe, ahol hátrányos helyzetű, rászoruló, illetve beteg gyerekeknek tud általuk segíteni. Az a cél, hogy minél több iskolába, könyvtárba, gyermekkórházba és nevelőotthonba vihesse el az olvasás örömét.

A Libri Adománygyűjtő programjában nemcsak úgy vehetnek részt az adományozni vágyók, hogy a nyakukba veszik a várost otthon lapuló gyerekkönyveikkel. Akik a szeretnének segíteni, online is adakozhatnak. Amennyiben a Libri webáruházban vásárolnak, a megrendelés befejezése előtt lehetőségük van Libri Mesejegyet vásárolni 200, 500 vagy 2000 forint értékben. Az így befolyt összeget további könyvadományokra fordítja Libri, amelyeket a Mesepontokon összegyűlt könyvekkel együtt juttat el a rászoruló gyerekeknek.

A Libri téli adománygyűjtő programjában azokat a könyveket várja, amelyek megfelelnek a 3-18 éves korosztálynak, és jó állapotban vannak. Lehetnek köztük mesekönyvek, lapozgató és foglalkoztató kiadványok, színezők, ifjúsági regények és ismeretterjesztő könyvek is, hogy minden gyerek találhasson köztük életkorának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányokat. A Libri hisz abban, hogy a könyveknek, és a meséknek óriási szerepe van a gyerekek fejlődésében, és így szeretne minél változatosabb és szórakoztatóbb könyvajándékokkal segíteni őket a sikeres életkezdésben.

Az adományozás nem újkeletű a cég számára. Miután 2018-ban a Libri több gyerekkórházban, illetve kórházi gyerekosztályokon is létrehozott olvasósarkokat az ott lábadozók számára, úgy döntött, hogy mindent megtesz azért, hogy minél több gyerekhez juttathassa el az olvasás élményét. Karácsonyi adománygyűjtő programjában az olvasóközönség által felajánlott könyvekkel és a Libri saját könyvajándékaival további kórházak, iskolák, nevelőotthonok könyvtárát szeretné megújítani, bővíteni, csodás könyvekkel megtölteni. Természetesen az adományozási programban részt vesznek azok a gyermekjóléti szervezetek is, akikkel a cég évek óta szorosan együttműködik. Ilyen az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert projektje, valamint a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért.