Szívecskék, parfüm, ehető bugyi... Ugggh! Te odavagy a Valentin-napért vagy irtózol tőle?

szerelem,Valentin-nap,ajándék,szokás,virág,csoki Forrás: unsplash
Kétségkívül sokan szeretik és boldogan ünneplik a Bálint-napot, míg mások frászt kapnak az említésére is. Amerikában éppen ezért külön bárt nyitottak a Valentin-napot utálók számára.

Külön kis üzletág épült már a Valentin-napra, hiszen ilyenkor illik megajándékozni szívszerelmünket. Egy pici szív alakú csokival, virággal, könyvvel, vagy egy kártyával, tulajdonképpen egy forró ölelés is megteszi, ha nem akad jobb ötleted.

valentin-nap,ajándék,szerelem,hagyomány
Forrás: Getty Images
A nők mindig örülnek a romantikus gesztusoknak.

Igen ám, de mi van azokkal, akik rühellik a Valentin-napot, illetve egyáltalán nincs jelenleg szerelmük? Nos, ők nagyvonalúan legyinthetnek, hiszen nem kötelező ajándékot venni, sőt akár arra is gondolhatnak, hogy milyen remek, mert éppen megtakarítanak maguknak némi pénzt. Így is fel lehet fogni a dolgot, nincs ezzel semmi baj. Aztán ott vannak azok, akik kifejezetten utálják a Valentin-napot. Los Angelesben például két hétre egy külön bárt nyitottak azoknak, akik gyűlölik az egész felhajtást, és ott garantáltan „szívecske-mentesen” tombolhatnak.

Szóval, vészesen közeledik február 14. Ezen a napon legalábbis illik úgy csinálni, mintha szeretnéd a pasidat, csajodat. A közösségi média megtelik majd boldogan ölelkező párok szelfijeivel, feltöltődnek a kapott vagy vágyott ajándékok képei, és mindenki nagyon, nagyon boldog lesz. Látszólag, legalábbis. Mert azt ugyebár senki sem posztolja, hogy nincs minden rendben…

Egy ausztrál állatkert például versenyt hirdetett, miszerint az nevezheti el az exéről az állatkert kígyóját Valentin-napon, aki a lehető legjobban meg tudja indokolni, hogy miért az ő volt szerelme érdemli meg leginkább, hogy egy kígyóhoz hasonlítsák.

Dél-Amerikában, például Mexikóban, Costa Ricán, Ecuadorban,a barátság napja is a február 14. Dél-Koreában és Japánban ezen a napon csak a nők adnak ajándékot a férfiaknak. Japánban a nőknek meg kell ajándékozniuk az összes férfi kollégájukat csokoládéval, és mindegyiket ugyanolyan értékűvel.

Ezen a napon a virágboltok extra forgalmat bonyolítanak, és valószínűleg a szállodai foglalások száma is jelentősen megnő, hiszen wellness utazást is sokan ajándékoznak szerelmüknek. És persze ez másnapra is igaz, mert a férfiak nagy része hajlamos elfeledkezni az ilyen jeles alkalmakról, de némi asszonyi nyaggatás hatására másnap azért még vihet virágot, jobb a nyugalom alapon…

Te mit gondolsz a Valentin-napról? Megünnepled vagy hallani sem akarsz róla?