Labdarúgó EB, riói olimpia? Most foglalj szállást olcsóbban 2016-ra

Labdarúgó EB, riói olimpia? Most foglalj szállást olcsóbban 2016-ra
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

2

2016-ban is érdemes lesz utazni! Tervezd meg már most, hova tartasz, hogy biztosan legyen jegyed, szállásod.

Mozgalmas évünk lesz: sportesemények,karneválok, fesztiválok, természetijelenségek – az év minden hónapjára ésa világ minden részén találtunk valamiérdekeset. Érdemes már most elkezdeniaz utazás szervezését, ha kedvet kapszvalamelyikhez. A január–februári Éva magazinban 11 kiemelt eseményhez adunk részletes tájékoztatást; online csak kiemeljük a legfontosabbakat és elmondjuk, hogyan foglalhatsz jó előre szállást.

1. Labdarúgó EB – Franciaország

Ángelosz Harisztéasz volt görög válogatott focista a csoportsorsoláson az F csoportba juttatta Magyarországot 2015. december 12-én, Párizsban.

Az amúgy is népszerű esemény ezúttal számunkra még fontosabb lesz: 44 év után először a magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

Az EB időpontja: 2016. június 10. – július 10.

A magyar válogatott csoportmeccsei:

Ausztria – Magyarország: 2016. június 14. 18 óra, Bordeaux

Izland – Magyarország: 2016. június 18., 18 óra, Marseille

Magyarország – Portugália: 2016. június 22. 18 óra, Lyon

A második jegyárusítási szakasz most zajlik: 2015. december 14-től egy hónapig.

Bordeaux

A magyar szurkolóknak magyar állampolgárság vagy lakcímszükséges a regisztrációhoz. Sorsolással döntenek arról, ki juthat jegyhez, és ebben nem játszik szerepet, hogy az egyhónapon belül mikor regisztrált. Itt regisztrálhatsz EB-jegyért.

2. Oktoberfest – München

2016. szeptember 17–október 3.

A sörfesztiválra ingyenes a belépés, de érdemes előre helyet foglalni közvetlenüla sátraknál. oktoberfest.de

3. XXXI. Nyári Olimpiai Játékok – Rio de Janeiro

A nyári olimpiát először rendezi meg dél-amerikai város: a brazíliai Rio de Janeiróban kerül rá sor 2016. augusztus 5–21. között.
(Az Air France járataival Párizson át egy átszállással jutunk oda.)
A belépők 70 százalékát brazil állampolgárok vehetik meg. Itthon a Tensi a jegyek kizárólagos értékesítője (sport.tensi.hu).
A legdrágább jegy 1400 dollár (ez a megnyitó ünnepségre szól), a legolcsóbb 12 dollár, a jegyek több mint fele 25 dollárba
kerül. A XV. paralimpiai játékokat szintén itt rendezik szeptember 7–18. között. rio2016.com/en

Szállásfoglalás jó előre
Számítani kell rá, hogy a kiemelt eseményeken nagyon hamar elfogynak a szállások, különösen amelyeknek jó az ár-érték aránya, és közel vannak az esemény helyszínéhez. Ezért mielőbb érdemes szállás foglalni. A következő szálláskeresőkben nagyon sokféle és különböző árkategóriájú megoldás közül válogathatunk: booking.com, aribnb.hu (az olimpia egyik hivatalos támogatója), agoda.com, wimdu.hu.
Érdemes megpróbálni az alternatív szállásokat is. Vannak olyan helyiek, akik éppenséggel menekülnek a tömegesemények elől, velük otthont cserélhetünk (homeexchange.com), vagy vigyázhatunk a házi kedvencükre (trustedhousesitters.com). Ha végképp minden kötél szakad, sátorozhatunk egy helybeli házának kertjében (campinmygarden.com).
Az első lépés azonban a repülőjegy lefoglalása, ha így tervezünk menni, hiszen ahhoz tudjuk igazítani a szállásfoglalást.


Biztonság
Sokunkban felmerül a kérdés, hogy egy-egy ilyen tömegesemény mennyire válhat majd terrorakció célpontjává, mennyire lehetünk biztonságban. A Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségekről itt találjuk a mindenkori aktuális listát (érdeklődni a weboldalon található telefonszámokon lehet), az ezen országokba utazókra a biztosítók általában nem kötnek utasbiztosítást: konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek

Ezeket az eseményeket egyébként nagy elővigyázatossággal készítik elő és hihetetlenül komoly biztonsági erőkkel védik. Ezért is érdemes még itthon megnézni az esemény hivatalos honlapját, hogy milyen eljárást tartsunk be, mennyivel előbb érdemes odamenni, és mit szabad, illetve nem szabad bevinni magunkkal.

Még több utazási tipp kiemelt helyekre, 2016-ra a január–februári Éva magazinban! evamagazin.hu/januar

A legegyszerűbb, ám az egyik legfinomabb sütőtökkrémleves

Csak pár perc elkészíteni ezt a finom, átmelegítő levest.

6 tápláló szépségtrükk kókuszolajjal

Ősszel és télen bizony jól esik a bőrünknek a fokozott törődés!

Napi horoszkóp szeptember 24.: a Rákok legyőzhetik legnagyobb félelmüket, a Szüzeknek végre sikerélményben lehet részük

A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

A srác, akiből csak egyszer tudtam őszinte érzelmet előcsalni

A következőkben vendégszerzőnk pasizós kalandját olvashatjátok.

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft