Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Borítókép: Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen Forrás: a szerző sajátja
Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Tegnap este fogtuk magunkat és ötödmagunkkal nekiindultunk a budapesti adventi vásároknak, hogy megtudjuk, hol ihatjuk a legillatosabb, legzamatosabb, egyszóval legfinomabb forralt bort a városban. Túránk első állomásaként a Szent István teret gondoltuk megejteni, de amikor odaértünk, szomorúan konstatáltuk, hogy ez a kirakodóvásár bizony még csak most épül, így majd csak pár nap múlva fogadja szeretettel a látogatókat. Maradt a Vörösmarty téren minden évben pompázatosan feldíszített adventi vásár, ahova néhány perc kellemes séta után meg is érkeztünk, hogy aztán belevessük magunkat a tesztelésbe.

Nos, kommentelésből nem volt hiány, íme egy kis ízelítő:

Pont jól el van találva a savanyú és az édes harmóniája.
Mit mondanál még róla? Válasz: hogy igyunk még!
Khhrrrr! Ez nagyon karcos-murcis.
Forrás: a szerző sajátja

Utunk során összesen 9 megállóhelyet iktattunk be, ebből 8 helyen kóstoltunk, mindjárt el is meséljük, hogy miért alakult így. Minden standon 1-1 dl bort kértünk – a legtöbb helyen kaptunk is szerencsére ilyen kis mennyiségben –, a minőséget és az ízvilágot 10-es skálán próbáltuk pontozni; emellett pedig összehasonlítottuk az árat, a környezetet és persze a kiszolgálást is. Igyekeztünk képekkel illusztrálni az egyes helyeket, így a galériából kiderül, hogy melyik standot hol találod. Részletesen beszámolunk az első kortyok utáni benyomásainkról, illetve arról is, hogy hol nem érdemes sorban állni, na meg persze kihirdetjük az általunk legjobbnak ítélt beszerző pontokat is. Kattints, hogy megtudd hol ihatod a legjobb forralt bort az adventi időszakban!

Idén is lehet egyébként bögrét kapni, amit hazavihetünk: az ital árán felül 900 Ft-ba került. Mindent összevetve 3 helyen találtunk az ízlésünknek megfelelő forralt bort, ezek mindegyike sima vörös, illetve áfonyás vörös típusú volt. A vásárnak így már korán is kellemes volt a hangulata, mondjuk, még nem volt a decembertől tapasztalható hatalmas tömeg a bódék előtt. Az árak kiegyensúlyozottak, számlát mindenhol adtak: mindenütt 2 és 3 dl bort mérnek, mégpedig 300 Ft/ dl áron, egy kivételével, ezt meg is említettük az összeállításban.