Mit szólnál egy esti fürdőzéshez a kéken világító tengerben?

Mit szólnál egy esti fürdőzéshez a kéken világító tengerben?
Forrás: flickr.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Akár a varázslat!

Simán hihetnénk, hogy ezek a képek valamiféle photoshopolt, feljavított példányok, trükkfelvételek – vagy akár az új Avatar-film grafikái. Azonban erről szó sincs, ezt a látványt valóban a természet szolgáltatja számunkra a maga csodálatosan egyedi módján.

Az Instagramon számos olyan utazós profilt találunk, amelyen ezekhez a képekhez hasonló kincsekre lelni, olyan messzi, ám mégis elérhető és valóságos tájakon kattintott fotók ezek, amelyeken esténként a tenger, az óceán partja még inkább életre kel, s kék színben pompázik.

Ezt a jelenséget a vízben úszó és fluoreszkáló fitoplanktonoknak köszönhetjük. Mechanikai stressz hatására a partra sodródott, szikláknak, csónakoknak csapódó élőlények fluoreszkálni kezdenek, s ezt a képességüket használják feltehetően táplálékszerzésre, támadás meghiúsítására is. Nézegess gyönyörű képeket az Instáról, amelyeken világít a tengerpart!

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
Mit szólnál egy esti fürdőzéshez a kéken világító tengerben?

mydomaine

Ezért nem ülhetett Meghan Markle és Harry herceg egymás mellé az egyik első közös szereplésükön a nyilvánosság előtt

Gyakorlatilag jelent meg együtt a nyilvánosság előtt Harry herceg és barátnője, Meghan Markle színésznő. Az esemény, amelyen minderre sor kerülhetett csaknem egy évvel azután, hogy fény derült a kapcsolatukra, az Invictus játékok volt Torontóban, amelyet Harry alapított 2014-ben és amely egy paralimpia jellegű sportverseny különböző hadseregekben megsérült veteránoknak.

A nap tippje: telefontisztító gép, mert a mobilod koszosabb, mint a vécéd, csak hogy tudd

A telefon a legkevésbé higiénikus tárgy körülöttünk, mert nemcsak állandóan a kezünk ügyében van, hanem az akkumulátorának köszönhetően melegebb hőmérsékletű is, mint mondjuk a slusszkulcsunk, tehát könnyebben tenyésznek rajta a baktériumok.

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft