Kukkants be a világ legapróbb szállodájába! A hotelt most vette katalógusba a Guinness World Records

Borítókép: Kukkants be a világ legapróbb szállodájába! A hotelt most vette katalógusba a Guinness World Records Forrás: amusingplanet.com
A hotel a két épület között mindössze 2,5 méter széles.

Elhiszed, hogy ez az aprócska luxusszálloda mindössze két főt tud fogadni? A hotel a németországi Amberg városkában található, és egészen biztos, hogy mostantól még felkapottabb lesz nemcsak a nászutasok, hanem az igazi kuriózumokra vadászó turisták körében is. A ház egyébként még 1728-ban épült, és 2008-ban lett teljesen felújítva.

Az Eh'haeusl kifejezés helyi dialektusban annyit tesz, hogy Ehe-Haus, vagyis "Házas-ház", különös története pedig el is árulja, hogy miért maradt meg ez a név.

Abban az időben ugyanis, amikor a ház épült, a házasságkötéshez még szükség volt saját földtulajdon igazolására. Ennek a szabálynak a kijátszására egy elmés üzletember felhúzta az aprócska házat a Seminargassén két nagy ház közé, majd eladta egy házasodni kívánó vőlegénynek. Nem volt mit tenni, a ház élő bizonyítékként szolgált arra, hogy az életüket összekötni kívánó fiataloknak bizony lesz tető a fejük felett, így megköttethetett a frigy. Az első tulajdonos vőlegény aztán továbbértékesítette a lakot egy másik, hasonló problémával küzdő párnak, és így tovább. A parányi otthon számtalanszor tulajdonost cserélt, de minden alkalommal jó cél érdekében vándorolt új gazdához. A ház történetéhez így hűen a hotel is megtartotta az Eh'haeusl elnevezést, azonban ma már igazi luxuskörülményeket kínál az oda betérő vendégeknek.

Amint a vendégeink belépnek a hotel ajtaján, úgy érezhetik, valósággal ők lettek az átmeneti tulajdonosai ennek a kis ékszerdoboznak. Olyan benyomást kelt majd bennük a a hely, mintha csak hazaérkeztek volna
áll a szálloda bemutatkozó honlapján.

A kedves kis hotel ára egy éjszakára nem is annyira vészes, 240 euró (nagyjából 75.000 Ft), amiért cserében az egész házban csak mi lehetünk, valamint föld alatti parkoló és reggeli is jár a csomaghoz.

Nos, mit szóltok hozzá? Egyszer érdemes kipróbálni?