Út a negyedik pohár borig – lépésről lépésre

Borítókép: Út a negyedik pohár borig – lépésről lépésre Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Negyedik pohár bor. Gyaníthatóan ezen cikk olvasói – sőt, gyakorlatilag a legtöbb huszonegyedik századi ember – eljutott már legalább egyszer a negyedik pohár borig, ha nem tovább. Nem csalás, nem ámítás, a viselkedésünk, hanghordozásunk, szokásaink, igényeink és még ezer apró részlet teljesen egészében átalakul a folyamat során. És nem mindig előnyösen. Lássuk hát pontosan, milyen lépcsőfokokat járunk végig, mire eljutunk a negyed pohár borig.

Az első pohár bor

Ezen a ponton még kifejezetten szofisztikáltnak, már-már klasszikusan elegánsnak érezhetjük magunkat egy fárasztó munkanap után. Gyakran kerülnek elő ízletes sajtválogatások, friss gyümölcsök, vagy akár még egy jó könyv is felbukkanhat a képletben, amelyet megfelelő felsőbbrendűséggel próbálunk egy kézzel lapozgatni (mivel a másik kezünk a borospohár miatt nyilvánvalóan foglalt). Minden hajszálunk tökéletesen áll, és a ruhánk is élére van vasalva, ahogyan menet közben megérkező barátainké is. Tökéletes passzol mindehhez egy gyümölcsös, üde ZSIZSI Frizzanté.

A második pohár bor

Kellemes illumináltság lesz úrrá a társaságon, de a legtöbb érzékünk még teljesen tiszta. A világot szépnek, a kezünkben található borospoharat csillogónak, a benne rejlő nedűt pedig isteni ambróziának éljük meg. Végre minden csillag tökéletes együttállásban ragyog az éjszakai égbolton, a nap utolsó sugarai pedig még sosem voltak ilyen csodálatosak. A legtöbb esetben ezek azok a percek, amikor előkerülnek az okostelefonok, készülnek a közös, koccintós csoportképek, suhognak a filterek, életünk legboldogabb pillanatai pedig a világhálón landolnak.

A FOLYTATÁSÉRT KATTINTS IDE!