Ünneplő vagy macinaci? Miben illik lenni szenteste?

Borítókép: Ünneplő vagy macinaci? Miben illik lenni szenteste? Forrás: Getty Images
Valaki puccba vágja magát, másnak megfelel a melegítő. Te hogy vagy ezzel?

Amióta az eszemet tudom, a mi családunk minden karácsonykor puccba vágva ünnepel, nemcsak szenteste, hanem még az ünnep első és második napján is. Persze nem kell azt gondolni, hogy mi nők nagyestélyiben, a férfiak pedig frakkban feszítenek, de azért kicsit jobban „megadjuk a módját” és kiöltözünk. Nem vallási okok miatt és nem is kimondottan az ünnep, hanem inkább az egymás iránti tisztelet és szeretet kifejezése okán.

Amíg nekem ez a természetes, addig pontosan tudom, hogy mások teljesen megrökönyödnek a „túlzott kiöltözésen”, hiszen ők többnyire átlagos, mindennapi ruhákban, akár kényelmes macinaciban vagy pizsiben állnak a karácsonyfa körül. Legalábbis ez derült ki a kis házi kutatásom vagy tesztem alatt, amikor végigkérdeztem erről ismerősöket, barátokat, kollégákat. Néhányuktól következik most egy-egy rövid sztori arról, hogy ők mit öltenek magukra az év legbékésebb ünnepén.

Nálatok van ünnepi „dress code”? Elvárjátok mástól, hogy alkalmazkodjon hozzátok, ha nálatok ünnepel? Írjátok meg kommentben!