Megnégyszerezi a társtalálás esélyét, ha van kutyád

101 kiskutya,kutya,kutyatartás
Forrás: Pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Legalábbis ez derül ki egy nemrégi felmérésből, amelyet 2000 kutyatulajdonos körében végeztek.

A felmérés azt mutatta ki, hogy a kutyagazdik csaknem fele szerzett új barátokat a kutyasétáltatások során. Mi több, átlagosan négy emberrel ismerkedtek meg séta közben vagy a kutyaiskolában.

Olvasd el ezt is!

A megkérdezett gazdák a kutyatartás egyéb jótékony hatásairól is beszámoltak:

  • 54%-uk úgy vélte, hogy a háziállata segített növelni az önbizalmát, ami megkönnyítette, hogy idegenekkel kommunikáljanak,
  • csökkent a stressz-szintjük, amióta kutyájuk van,
  • több időt töltenek a szabadban
  • és általában az egészségük is javult,
  • mi több, felpezsdült a szerelmi életük: a válaszolók egyhatoda ismert valakit, aki a kutyája segítségével ismerkedett meg a párjával.
kutya,játék,séta
forrás: Unsplash

A kutyatulajdonosok egy héten átlagosan hét és fél órát töltöttek a kedvencük sétáltatásával. Egyharmaduk elismerte, hogy szívesebben sétáltatnak kutyát egy másik ember társaságában.

A fentiek amúgy azt jelentik, hogy maguk a kutyák is rendszeresen forgolódnak társaságban: a gazdik 60%-a úgy véli, hogy van nekik „kutyabarátjuk”. Sőt, egy kutyának átlagosan három barátja van, és egynegyeden egy „sétatárssal” is büszkélkedhetnek, mármint egy másik kutyával, akivel rendszeresen együtt sétálnak.

A kérdőívben részt vevők négyötöde fontosnak tartja, hogy egy kutyának magának is legyenek barátai, akikkel sűrűn találkoznak. Egyharmaduk pedig már szervezett is ilyen találkozókat a kutyája számára.

„Azon kutyák között, akik jól kijönnek egymással, erős kötelék alakulhat ki és olyan készségeket sajátítanak el, amelyeket az emberek fel sem ismernek” – kommentálja az eredményeket egy amerikai kutyaviselkedés-kutató, Nick Jones, és hozzáteszi:

A kutyák könnyen hozzájárulnak, hogy beinduljon a társalgás olyan emberek között is, akik mellett amúgy szó nélkül elmenne az ember.

Nézd meg ezt a galériát is, hogy meggyőződj róla, micsoda változást képes generálni egy kutya a családban:

Nézd meg a galériánkat> 26 kép
Apa azt mondta: ide ugyan nem jön kutya! Kis idővel később...

goodnewsnetwork.org

Tovább olvasok
A lenyűgöző Zselic - szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (1. rész)

Csillagfény, zöld dombok, szarvasok: kedvenc zselici képeslapjaim. Dudics Emese, szerkesztő írása

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem