Ugye te is elfogadnád ezt a villát? Hát még ha tudnád, mire képes!

Borítókép: Ugye te is elfogadnád ezt a villát? Hát még ha tudnád, mire képes! Forrás: inman.com
Micsoda látvány lehet minden nap erre ébredni!

4350 négyzetméternyi luxusotthon lebeg az óceán közepén. El tudod ezt képzelni? Nos, semmit sem találnak fel véletlenül. Ezt a gigantikus és luxusházat például úgy tervezte egy dán építész, Koen Olthuis, hogy még egy 4-es erősségű hurrikán esetén is biztonságot nyújtson a lakóinak.

A "bárka" egy hidraulikus önemelő rendszerrel van ellátva, hogy megakadályozza a tengeribetegséget és védelmet biztosítson a beáradó vízzel szemben is.

Az úszó ház egyébként olyan, mint bármely más nagyobb méretű otthon: nappalival, két hálószobával, és extra szolgáltatásokkal is felszerelt. WIFI és műholdas tévé is helyet kap a fedélzeten, az álló helyzetet, vagyis horgonyzást pedig hasonló technikával biztosítják, mint az olajfúrótornyok esetében. A hajót 2018-ban dobják piacra és nagyjából 3,5 millió dollárba kerül majd, szóval nagy valószínűség szerint nem fogunk ilyenbe költözni a közeljövőben.

Ez a grandiózus hajótest természetesen csak prototípus lesz és a jövőben terveznek átállni az élhetőbb méretű terekre is. Kukkants be egy ilyen lebegő villába és mondd el a véleményed kommentben! Vajon te be mernél úgy költözni egy ilyenbe, hogy közben a semmi közepén lehetsz?