A Trónok harcában többet meztelenkednek a férfiak, mint a nők

trónok harca,jon snow,havas jon,meztelenség Forrás: Pinterest
Méghozzá percre pontosan kiszámolták, hogy mennyit. És más izgi grafikonok is készültek, amelyekből kiderül többek közt, hogy melyik Trónok harca-szereplő a legerőszakosabb. Olvasgass statisztikákat Westeros mindennapjaiból!
Már kapható! Trónok harca: a magazin 140 oldalon. #trónokharca #got #bookazine

Trónok harca-rajongók, figyelem: megjelent kiadónk, a Marquard Media Magyarország egy különleges #bookazine-ja, a Trónok harca magazin! Itt rendelhetitek meg: http://elofizetesem.hu/got/

Posted by Éva Magazin on Friday, April 5, 2019

A Trónok harca utolsó évadának árnyékában újabb és újabb érdekes adatok bukkannak fel az „ikonikus” sorozatról. Közülük jó néhány a most megjelent Trónok harca bookazine-ban is megtalálható; de most elkészült néhány grafikon a Press Association jóvoltából, amelyek teljesen új megvilágításba helyezik mindazt, amit a sorozatról (legalábbis eddigi hét évadáról) tudunk.

Azzal például nyilván mindenki tisztában van, hogy nagyon sok a meztelenség. De azt tudtátok-e, hogy az első hét évadban több csupasz férfi testet láthattunk, mint nőit? Egész pontosan másfélszer annyit, és az alábbi grafikon tanúsága szerint a meztelenül töltött percek aránya évadról évadra növekedett:

trónok harca,meztelenség
Forrás: ap

A férfi karakterek közül Theon Greyjoy tölti a legtöbb időt képernyőn meztelenül – őt egy egész évadon keresztül vallatják és kínozzák. A női szereplők közül a legtöbb pucérkodásért járó serleget érdekes módon nem Daenerys, a Sárkányok Anyja, hanem Melisandre, a papnő kapja.

trónok harca,melisandre,meztelenség
Forrás: Pinterest

Sokkal több a szexualizált női meztelenség

A fenti adatok mindazonáltal becsapósak: a ruhátlanul töltött percek számába a készítők belekalkulálták a meztelen férfi felsőtesteket. Ide tartoznak az általában pucér mellkassal rohangáló dothraki harcosok, a meztelen szégyenséták Királyvár főutcáján, Ser Jorah küzdelme a szürkehámmal. Ha azonban csak a szexszel összefüggő jeleneteket számítjuk, tízszer annyi a női meztelenség, mint a férfi, és a pőrén mutatkozó nők nagyjából harmada névtelen prostituált karakter, akiknek feladata nem több, mint a férfi szereplők (és feltehetően a férfi nézők) szórakoztatása. A grafikonokból az is kiderül, hogy mekkora teljes meztelenség aránya a felsőtestekhez képest férfi, illetve női szereplőknél.

trónok harca,meztelenség
Forrás: ap

Aggodalomra semmi ok, erőszakból sokkal több van, mint pucérkodásból

trónok harca,erőszak,gyilkosság,statisztika
Forrás: ap

Több, mint kétszer annyi. Na és meg tudjátok tippelni, hogy ki a legerőszakosabb karakter? Mármint a képernyőn látható erőszak tekintetében? Nos, Havas Jon kaszabolja le a legtöbb Vadat, Mást és őrt. Utána következik Tarth-i Brienne, és a Királyölő Jaime Lannister csak a harmadik.

trónok harca,jon snow,havas jon,erőszakos szereplők

A tizenéves Arya Stark viszont nemcsak az előkelő ötödik helyet csípte meg ebben a kategóriában, hanem az ő nevéhez fűződik a legtöbb erőszakkal töltött képernyőidő is.

A legiszákosabb szereplő megtisztelő címet

...természetesen Tyrion Lannister tudhatja magáénak, akit ezennel példaképévé avathat mindenki, aki vett már részt Trónok harca ivópartiban. Utána édes nővére, Cersei Lannister következik.

trónok harca,alkohol
Forrás: ap

Ugrásszerűen nőtt a sárkányokra szánt idő

Ez is érdekes adat, és egyben jelzi, hogy mennyivel több pénzük volt az alkotóknak a 6-7. évadban, mint az elején. (Egyes híradások szerint az első évadban 5-6, a hetedikben már 10 millió dollárt költöttek epizódonként.) Így persze sárkányok komputeranimációjára is volt megfelelő forrás.

trónok harca,sárkányok,grafikon

És a Mások is egyre többet szerepelnek, ahogy nő a feszültség a cselekményben. A nyolcadik évadban állítólag 15 millió jutott egy epizódra, szóval sok jóra senki ne számítson! #közelegatél

trónok harca,whitewalkers
Forrás: ap

Nézd meg ezt a galériát is: hat magyar történelmi figura, akik simán szerepelhettek volna a Trónok harcában