Több mint százan úsznak és gyűjtenek civil szervezeteknek a SWIMATHON 2019-en

Borítókép: Több mint százan úsznak és gyűjtenek civil szervezeteknek a SWIMATHON 2019-en
Lovaterápiás tábor, gyászfeldolgozó csoportok, biztonságos Szabihíd programok, autistákat támogató jótékonysági blues-nap, hajléktalan embereknek nyújtott személyre szabott segítség, közösségi szuperhős kiválasztás és egy boldogabb Ferencváros az idei célok között!

Már 105 úszó vállalta, hogy május 16-án indult Swimathon 2019 közösségi adománygyűjtő kampányban, hogy úszik egy számára fontos civil, ferencvárosi kötődésű ügyért, sőt kampányol érte és támogatást gyűjt a javukra. Az elmúlt négy évben közel 42 millió Ft-ot gyűjtött a szervező Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, 17 kerületi projekt javára.

Hét ferencvárosi érintettségű civil projektért folyik a kampány, amelyet most negyedszer szervez meg a helyi közösségi adománygyűjtés népszerűsítéséért létrejött Ferencvárosi Közösségi Alapítvány.

Angliában 1986-ban szervezték meg az első SWIMATHONT, amely azóta számos kiemelten fontos közügyre tudta ráirányítani a társadalom figyelmét.

A Swimathon 2019 közösségi, adománygyűjtő hazai kampány kedvezményezett projektjei, amelyek javára gyűjtenek az úszók:

Reményvirág - gyermekek gyászfeldolgozását segítő programok és őket segítő szakemberek képzésének támogatására

Lóperenciás tengeren túl - nyári lovasterápiás tábor nehéz körülmények közt élő ferencvárosi gyerekek számára

Restart - hajléktalan emberek személyes segítése, például munkaeszközök vásárlásával

Bluegrass for Blue - jótékonysági zenei fesztivál az autistákért

Szabihíd - júliusban négy hétvégére megnyitott Szabadság-híd megszervezéséhez kapcsolódó költségekre, többek közt orvosi ügyelet megszervezésére és mobil WC-k bérlésére.

KözösALAPON – A hazai közösségi alapítványok fejlesztésért, támogatásáért, Swimathon társszervező

Fix Pont – Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, a helyi közösségi adományozás fejlesztésért, a Swimathon szervezője

A támogatásokat pár perc alatt, bankkártyás fizetéssel lehet a kiválasztott csapat bármely úszójának személyes oldalán keresztül elutalni.

A Swimathon záró közösségi eseménye 2019. június 16-án vasárnap lesz 9 és 12 óra között a Kőér utcai uszodában.

A swimathon.hu kampányoldalon bemutatott úszók többsége civil, olyan felnőtt, vagy gyerek, néhány esetben egész család (sőt, akad az indulók közt kismama, gyerekek, kóruscsapat, borozó tulajdonostársak), akik mind egyéni kihívásokat vállaltak. De vannak ismert alkotók, művészek, újságírók és társadalom-kutatók is az idei úszók között is, akik egy-egy jó ügy nagyköveteként most 4 héten át támogatást gyűjtenek, majd teljesítenek a maguk vállalt úszótávolságot:

újságírók: Bezselics-Békési Ildikó (A Két Cica Konyhája): Mizsur András (abcug); Ruszina Rita (Elle); zenészek: Ferenczi György (Rackajam); Kirschner Péter (Sziámi&Friends); Linczényi Márk (The KOLIN); Polgár Gábor (Cyborg Templar DJ); Mészáros András színész; társadalomkutatók: Singer Magdolna gyászterapeuta; Havas Gábor szociológus

Kisfilmek a támogatható programokról:

Szabihíd

Restart

Reményvirág

Lóperenciás

Közös ALAPON

Fix Pont

Bluegrass

Közös kampányfilm a 7 induló projektről:

Swimathon 2019 - Adj egy úszónak támogass egy jó ügyet!

A házigazda Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) 2016-ban rendezte meg Magyarországon először a mára már nemzetközileg ismert és komoly sikereket elért programot. A szervezők 2017-ben CIVIL DÍJ-at kaptak a legsikeresebb adománygyűjtő kampány kategóriájában.

A nyolc éves FKA Magyarország első közösségi alapítványaként a helyi közösségi adományozás népszerűsítését tűzte ki célul, hogy jó civil ügyekhez találjanak helyben ​jó és felelős partnereket, akár a ​magánszférából, akár az üzletiből. Támogatást nem kérnek sem önkormányzatoktól, sem a magyar államtól.

INFO: www.swimathon.hu és http://bit.ly/swimathon_fb_event

E-MAIL: ferencvarosi.ka@gmail.com (Barna Erika szervező) és mullnerkalmanpress@gmail.com

TELEFON: +36302748197, +36204442580 (Müllner & Kálmán Press, Kálmán Emese, Müllner Dóra)

Fotók a 2018-as swimathonról